Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Θ έ λ ε τ ε να π λ ο υ τ ί σ ε τ ε;


Εκατοντάδες είναι τα εγχειρίδια και οι οδηγοί που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, επιχειρώντας να διδάξουν το κοινό τις μυστικές συνταγές εύκολου και γρήγορου πλουτισμού, ορθής επενδυτικής στρατηγικής, ελάφρυνσης από χρέη και άλλων φλέγοντων συναφών θεμάτων. Κανένα από αυτά όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με το «χρυσό» εγχειρίδιο που συνέταξε και εξέδωσε το 1937, επί Οικονομικού Κραχ των ΗΠΑ, ο τότε σύμβουλος του Προέδρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, Ναπολέων Χιλ.
Για τη συγγραφή του, ο Χιλ «πέρασε από συνέντευξη» περισσότερους από 500 εκ των πλέον επιτυχημένων οικονομικά ανθρώπων του καιρού του, σε αναζήτηση του «κλειδιού» της οικονομικής ευμάρειας.
Το αποτέλεσμα ήταν ένα πόνημα 200 σελίδων το οποίο κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Think and grow rich», επί το ελληνικότερον: «Σκέψου και Πλούτισε», αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα best-sellers όλων των εποχών.
Εκεί μέσα, σε κάποιο κεφάλαιο του βιβλίου, ο συγγραφέας συνοψίζει τα έξι βήματα δια των οποίων μπορεί κανείς να μετουσιώσει την επιθυμία του για πλουτισμό σε πραγματικότητα.
Ποια είναι αυτά;
1.Εστιάστε στο ακριβές χρηματικό ποσό που επιθυμείτε. Δεν αρκεί να πείτε μέσα σας «Επιθυμώ πολλά χρήματα». Να είστε όσο πιο ακριβής γίνεται ως προς τον προσδιορισμό του ποσού (πρόκειται για απολύτως αναγκαίο ψυχολογικής σημασίας τέχνασμα).
2.Προσδιορίστε επακριβώς τι προτίθεστε να προσφέρετε ή να δώσετε για να αποκτήσετε το επιδιωκόμενο όφελος (τίποτα δεν δίνεται δωρεάν σε αυτή τη ζωή).
3.Προσδιορίστε νοερά την ακριβή ημερομηνία και χρονολογία έως την οποία επιθυμείτε να έχετε αποκτήσει το εν λόγω ποσό.
4.Καταστρώστε ένα ακριβές σχέδιο υλοποίησης της επιθυμίας σας και θέστε το ευθύς σε εφαρμογή, είστε δεν είστε έτοιμοι.
5.Καταγράψτε όλες τις παραπάνω πληροφορίες με κάθε λεπτομέρεια και ακρίβεια.
6.Να διαβάζετε μεγαλόφωνα τη γραπτή δήλωση δέσμευσής σας δύο φορές την ημέρα, λίγο πριν κοιμηθείτε το βράδυ και λίγο αφότου ξυπνήσετε το πρωί. Και καθώς διαβάζετε, δείτε, νιώστε και πιστέψτε πώς κατέχετε ήδη αυτό το ποσό.
Αστείες συμβουλές, θα πει κάποιος! Κι όμως, πρόκειται για εξαιρετικής σημασίας διαδικασία ψυχολογικής προετοιμασίας, η οποία ωστόσο παραμένει κενή νοήματος δίχως την κατάστρωση ακριβούς σχεδίου δράσης και συνεπούς εκτέλεσής του.



















Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ !


ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ...

Υπάρχει αυτή η φωτογραφία. ‘Ένα δέντρο, να αγκαλιάζει ένα ποδήλατο. Και υπάρχει και μία ιστορία. Που λέει ότι το 1914 στην Αμερική, ένα αγόρι ακούμπησε το ποδήλατό του στον κορμό ενός μικρού δέντρου, στη Νήσο Βασόν, στην Πολιτεία της  Ουάσιγκτον, και πήγε στον πόλεμο, απ’ όπου δεν γύρισε ποτέ. Το δέντρο έκανε αυτό που κάνουν όλα τα δέντρα. Μεγάλωσε. Και μεγαλώνοντας, αγκάλιασε το ποδήλατο του αγοριού. Από τότε, ποδήλατο και δέντρο είναι αγκαλιασμένα για 98 ολόκληρα χρόνια. Κι αυτή η αγκαλιά διαρκεί σχεδόν έναν αιώνα…

Υπάρχει, όμως, και μια άλλη ιστορία. Που παραπέμπει σε άλλη χρονολογία, το 1950, και σε άλλο αγόρι, που αυτό έχει όνομα, και είναι ο Ντόν Πουζ. Η ιστορία λέει ότι το σπίτι όπου έμενε το αγόρι κάηκε, και έλαβε ως φιλανθρωπική δωρεά αυτό το ποδήλατο. Που, όμως, δεν του άρεσε. Ηταν πολύ μικρό γι’ αυτόν, και τα χερούλια του έμοιαζαν, λέει, περισσότερο με χερούλια ποδήλατου τρίτροχου. Η μητέρα του δήλωσε στην εφημερίδα «Vashon-Maury Island Beachcomber» ότι μια μέρα ο Νταν πηγε με φίλους του στο δάσος για να παίξουν, και όταν τέλειωσε το παιχνίδι τους αυτός απλώς άφησε το ποδήλατό του εκεί, ακουμπισμένο επάνω στο δέντρο, και γύρισε σπίτι.




Το ποδήλατο, λέει, αρχικά ήταν κόκκινο. Και εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί, αγκαλιά με το δέντρο, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι όπου ζούσε η μητέρα του αγοριού, η Χέλεν Πουζ, μέχρι πριν λίγο καιρό όταν και πέθανε στα 99 της χρόνια. Οσο ζούσε, όμως, ο προηγούμενος μύθος είχε κάνει διάσημο το … άσημο, πρώην κόκκινο ποδήλατο του γιού της, και πλήθος κόσμου συνέρρεε στο διπλανό δάσος για να το δει αγκαλιασμένο τρυφερά με το δέντρο. Ο Ντον, όταν το αντίκρυσε, είπε αδιάφορα: «Να, το ποδήλατό μου». Η μητέρα του ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν την εκπλήττει η κατάληξη του ποδηλάτου του γιου της, και απάντησε ψυχρά: «Στην ηλικία μου, τίποτα δεν με εκπλήττει πια!»

Όλα αυτά έψαξα και τα βρήκα στο Ιντερνετ, αφού πρώτα είχα ανακαλύψει, με τη βοήθεια φίλης, την πρώτη ιστορία, με το αγόρι που πήγε στον πόλεμο, το ακούμπησε στο δέντρο ώσπου να ξαναγυρίσει, δεν ξαναγύρισε ποτέ, αλλά το δέντρο αγκάλιασε το ποδήλατό του, ίσως και αυτόν μαζί, αιώνια

Τελικά, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πολλές φορές οι μύθοι είναι προτιμότεροι από την πραγματικότητα!

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΧ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΜΟΥ!

2013-09-11 01:40:05
Φωτογραφία για Προμυνήεται βαρύς και πρόωρος Χειμώνας ...έφυγαν τα Χελιδόνια
Παρατηρώντας την μεγάλη συγκέντρωση Χελιδονιών που κατά σμήνη πετούν φτεροκοπώντας χαμηλά καλώντας όλα τα μέλη της ομάδας, παρατήρησα ότι η μεγάλη φυγή των Χελιδονιών άρχισε πολύ νωρίς εφέτος ...Προμηνύοντας ένα βαρύ και πρόωρο χειμώνα !

Σύμφωνα με ''μετεωρολόγους του Θεσσαλικού Κάμπου ''που πάντα γνώριζαν τα μερομήνια το ξαφνικό και πολύ πρόωρο ταξείδι για τις θερμές περιοχές της Αφρικής των Χελιδονιών προμηνύεται ένας από τους πιο βαρείς και πρόωρους Χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών

Σε συνομιλία με φυσικό μετεωρολόγο που σπάνια πέφτει έξω στις προβλέψεις του μας ανέφερε ότι ο φετινός Χειμώνας θα θυμίζει μέρες του 41!

Τα χελιδόνια είναι από τα πλέον γνωστά μεταναστευτικά πουλιά που κατακλύζουν από τις αρχές του Μάρτη την χώρα μας αλλά και άλλες Μεσογειακές χώρες προκειμένου να αναπαραχθούν και στα μέσα του φθινοπώρου συγκεντρώνονται κατά δεκάδες εκατοντάδες σε σμήνη και μεταναστεύουν με θεαματικό τρόπο προς τα θερμά κλίματα της Αφρικής, για να επιστρέψουν και πάλι στα γνώριμα εδάφη την επόμενη Άνοιξη, διανύοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.




Αξιοθαύμαστο είναι ότι τα πανέξυπνα αυτά πουλιά, επιστρέφουν πάντα στην ίδια φωλιά γνωρίζοντας ότι εκεί θα βρουν τις ιδανικές συνθήκες για την διαβίωσή τους.

Επιστήμονες που έχουν μελετήσει τα πουλιά αυτά, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι διαθέτουν ένα εσωτερικό ρολόι συγχρονισμένο με την κίνηση του ήλιου καθώς και μια μαγνητική πυξίδα και χρησιμοποιώντας τον ήλιο, τα αστέρια και τη σελήνη καταφέρνουν να προσανατολιστούν με ακρίβεια διατηρώντας σταθερή πορεία και αναγνωρίζοντας κάποια τοπικά σημεία αναφοράς, επιστρέφοντας στην δική τους φωλιά.
veteranos.gr

ΤΟΥ ΚΙΣΣΟΥ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΨΗΛΩΜΑ!!!!!

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα
Σε ξένα αναστυλώματα δεμένο.
Ας είμαι ένα καλάμι, ένα χαμόδεντρο.
Μα όσο ανεβαίνω, μόνος ν' ανεβαίνω.
 
Δε θέλω του γυαλού το λαμποφέγγισμα,
Που δείχνεται άστρο με του ήλιου τη χάρι.
Θέλω να δίνω φως από τη φλόγα μου,
Κι ας είμαι ένα ταπεινό λυχνάρι.

Γεώργιος Δροσίνης