Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΣΚ ΜΑΣ!!! ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ!!!


Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι τα σαββατοκύριακα;

«Μα καλά, πότε πέρασε κιόλας το σαββατοκύριακο;» είναι η ερώτηση που όλοι κάνουμε στον εαυτό μας κάθε Κυριακή βράδυ και Δευτέρα πρωί. Και η αναζήτηση απαντήσεων συνεχίζεται όταν βλέπουμε τον κάθε επιτυχημένο να «κοκορεύεται» ότι και αυτό το σαββατοκύριακο ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό.

Τι κάνει, που δεν εμείς δεν κάνουμε; Γιατί 2 μόλις μέρες είναι αρκετές για έναν επιτυχημένο άνθρωπο, όχι μόνο να ξεκουραστεί αλλά και να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών και των στόχων του και στη δική μας περίπτωση, οι μέρες περνούν χωρίς να τις καταλάβουμε;
Το κλειδί, λένε οι...ειδήμονες, είναι η διαχείριση του προγράμματος, πριν φτάσει το σαββατοκύριακο και για τον λόγο αυτό, σας παραθέτουμε τα 5 μυστικά τους.
Η καλή μέρα...
Από το πρωί φαίνεται και η παραγωγική το ίδιο. Ενώ λοιπόν εμείς τα πρωινά του Σαββάτου απολαμβάνουμε τον καφέ μας, μέχρι να …μεσημεριάσει (άντε να πάμε και κανένα σουπερμάρκετ στο ενδιάμεσο), οι γεμάτοι όρεξη επιτυχημένοι, ακολουθούν το γνωστό ρητό «άδραξε τη μέρα». Πώς το πετυχαίνουν αυτό; Για αρχή δεν ξενυχτούν (τουλάχιστον όχι πολύ) την Παρασκευή το βράδυ και το πρωί του Σαββάτου ξεκινούν με την παραδοσιακή τους γυμναστική, ένα δυνατό πρωινό και ενδεχομένως μία βόλτα με συγγενείς και φίλους.
Παραδοσιακά
Οι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι δημιουργούν παραδόσεις. Κάτι σαν τις διαφημίσεις μιας αξιοζήλευτης οικογένειας, που ο μπαμπάς αλείφει φρυγανιές με μέλι, η μαμά φτιάχνει φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και τα παιδιά (πάντα ένα αγόρι και ένα κορίτσι, για ποικιλία) χοροπηδούν ανενόχλητα, την ώρα που όλοι χαμογελούν. Αυτές οι συνήθειες, λένε οι ειδικοί μάλιστα, ότι γίνονται μνήμες που ενισχύουν την ευτυχία.
Αποσύνδεση τώρα
Για να πετύχει κάτι και να αποκομίσετε τα καλύτερα δυνατά οφέλη από μία απασχόληση χρειάζεται ησυχία και αυτοσυγκέντρωση. Άρα κλείστε κινητά, τηλεοράσεις και επικεντρωθείτε στο στόχο σας, όποιος και αν είναι αυτός, από καθάρισμα μέχρι ολοκλήρωση ενός project. Κωδικός ύπνος
Φυσικά η μεσημεριανή siesta είναι απαραίτητη. Ειδικά μετά από ένα εξαντλητικό πρωινό με άσκηση, χαρωπές φωνές και εργασίες οικιακές ή άλλες. Φροντίστε να απολαύσετε έναν μεσημεριανό ύπνο γιατί έπεται και …συνέχεια.
Απογευματινή εξόρμηση
Βρείτε χρόνο για να ανακαλύψετε νέες περιπέτειες. Κάντε την βόλτα με το ποδήλατο μία νέα περιπέτεια, αλλάξτε διαδρομές, κάντε και ένα πικνίκ με σνακ και παίξτε με τους φίλους σας/ σύντροφο/παιδιά στη εξοχή. Μια βόλτα σε έναν ζωολογικό κήπο ή ένα μουσείο (για τους λάτρεις της τέχνης) ενδείκνυται για το απόγευμα του Σαββάτου ή της Κυριακής.
Εάν πάλι ο καιρός δεν το επιτρέπει, μεταφέρετε τη διασκέδαση μέσα στο σπίτι. Προσοχή όμως υπάρχει ο κίνδυνος να αφιερώσετε όλη την Κυριακή για να καθαρίσετε. Άρα, καλύτερα να κανονίσετε εξόρμηση σε σπίτι κάποιου φίλου.
Κυριακή γιορτή και σχόλη
Το… υποτιμημένο Κυριακάτικο βράδυ είναι ιδανικό για θέατρο, σινεμά ή ένα ποτό σε ένα συνοικιακό μπαρ. Με τη λογική αυτή και θα διασκεδάσετε και δεν θα αναλωθείτε στην ίδια καθημερινή ρουτίνα στο σπίτι, όπου «κατά παράδοση» θα κλαίτε τη μοίρα σας γιατί πρέπει να ξυπνήσετε για να πάτε στη δουλειά το πρωί.
Η ερώτηση βέβαια παραμένει: πώς τα κάνουν όλα αυτά. Οι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν χαρούμενες συνήθειες. Με απλά λόγια, η γκρίνια και η κατσούφικη διάθεση δεν έχουν θέση εδώ. Και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τον δεκάλογο της ευτυχίας τους:
1. Μη κρατάτε κακίεςΜόνο εσείς αναλώνεστε ψυχικά και πνευματικά. Κρατώντας κακία, το μόνο που καταφέρνετε είναι να σπαταλάτε το χρόνο σας σε ανούσια ζητήματα, την ίδια στιγμή που θα μπορούσατε να τον αξιοποιήσετε σε κάτι πιο διασκεδαστικό ή εποικοδομητικό.
2. Δεν είναι πρόβλημα, είναι πρόκληση
Η λέξη πρόβλημα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του επιτυχημένου ανθρώπου. Ένα πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως μειονέκτημα, ενώ μια πρόκληση θεωρείται ως κάτι θετικό, σαν μια ευκαιρία ή ένα τολμηρό εγχείρημα.
3. Μεγάλα σχέδια
Οι άνθρωποι που έχουν τη συνήθεια να κάνουν μεγάλα όνειρα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ολοκληρώσουν τους στόχους τους. Εξάλλου, ο τολμών νικά.
4. Τέρμα οι δικαιολογίες
Ο Benjamin Franklin είπε κάποτε «Αυτός που είναι καλός στις δικαιολογίες, σπάνια είναι καλός σε οτιδήποτε άλλο» και είχε δίκιο. Η δικαιολογία είναι μία ευκαιρία να κρυφτεί κάποιος από τις ευθύνες του, ενώ αντίθετα η αντιμετώπιση μίας κατάστασης δίνει τη δυνατότητα να τη διορθώσει, να μάθει από αυτή και να εξελιχθεί ο ίδιος.
5. Ότι έγινε, έγινε
Είναι αλήθεια ότι πολλοί δαπανούν τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους για να αναρωτιούνται, να αναλύουν και να ….υπερναλύουν γεγονότα και καταστάσεις του παρελθόντος. Ποιο το όφελος; Χάσιμο χρόνου χωρίς λόγο.
6. Ο φίλος είναι καθρέφτης
Η δυστυχία χρειάζεται παρέα. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να ξέρετε ποιοι είναι οι φίλοι σας. Οι μίζεροι άνθρωποι εμποδίζουν τον εαυτό τους και τον περίγυρό τους να δουν τις καταστάσεις αισιόδοξα και να ξεφύγουν από τα μικροπράγματα της καθημερινότητας.7. Ο ρόλος της διατροφής
Όσο λαχταριστή και αν είναι μία πίτσα (ή ένα πιτόγυρο για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας) η αλήθεια είναι ότι μας κάνει υποτονικούς και συνήθως γεμάτους τύψεις, ειδικά την επόμενη μέρα. Ό, τι τρώμε επηρεάζει άμεσα την ικανότητα του σώματός να παράγει ορμόνες, οι οποίες θα υπαγορεύσουν την ανάλογη διάθεση, την ενέργεια και την ψυχική κατάσταση.
8. Τρέχουμε τώρα
Είναι απλή επιστήμη: μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα της ευτυχίας, την αυτοπεποίθησή και δίνει μια μεγαλύτερη αίσθηση της προσωπικής επιτυχίας.
9. Ουκ εν τω πολλώ το εύ...
...αλλ’ εν τω ευ το πολύ. Ο Σωκράτης το έλεγε, οι ευτυχισμένοι το υλοποιούν. Με απλά λόγια, σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα, σε οτιδήποτε και αν κάνει κάποιος. Και ως Ευρωπαίοι μάλιστα, είμαστε, σύμφωνα με μελέτες, σε καλύτερη μοίρα από τους αμερικανούς, καθώς δεν είμαστε τόσο υπερκαταναλωτικοί.
10. Κάποια πράγματα αλλάζουν, κάποια άλλα όχι
Η ζωή δεν είναι δίκαιη, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις ελάχιστα πράγματα μπορεί ένας άνθρωπος να αλλάξει. Τη στιγμή που θα αποδεχθούμε ότι κάποιες καταστάσεις δεν υπόκεινται στο δικό μας έλεγχο για να τα αλλάξουμε (ή τουλάχιστον χρειάζεται περισσότερος χρόνος), η εμμονή για αλλαγές θα δώσει τη θέση της στην εσωτερική ηρεμία.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΕΧΕΙΣ ΕΜΕΝΑ!


Μπαίνω στη βάρκα μου και ταξειδεύω στα όνειρά μου.

Οταν έχει μπουνάτσα γράφω μικρά σημειώματα και τα δένω στα πόδια των γλάρων.

  Σ αγαπώ! γράφω κι όποιος το βρει, δικό του.

  Σ αγαπώ! σ αγαπώ , σου λέω

  Κι αν δεν έχεις κανένα ετούτη τη στιγμή, έχεις εμένα!
  Σ αγαπώ......


Αλκ . Παπαδάκη (  Βαρκάρισσα της χίμαιρας)

Αυτά είναι τα 6 βήματα που πρέπει να κάνεις για να πλουτίσεις

Αυτά είναι τα 6 βήματα που πρέπει να κάνεις για να πλουτίσεις




diaforetiko.gr : Napoleon Hill Αυτά είναι τα 6 βήματα που πρέπει να κάνεις για να πλουτίσεις
Η συνταγή είναι παλιά… από το 1937, δια χειρός Napoleon Hill 
Ποιος είναι αυτός, θα αναρωτηθείτε. Πρόκειται για τον τότε σύμβουλο του Προέδρου των ΗΠΑ, Franklin Roosevelt, o οποίο συνέταξε και εξέδωσε το 1937, επί Οικονομικού Κραχ των ΗΠΑ το “χρυσό” εγχειρίδιο…
Για τη συγγραφή του, ο Χιλ «πέρασε από συνέντευξη» περισσότερους από 500 εκ των πλέον επιτυχημένων οικονομικά ανθρώπων του καιρού του, σε αναζήτηση του «κλειδιού» της οικονομικής ευμάρειας.
Το αποτέλεσμα ήταν ένα πόνημα 200 σελίδων το οποίο κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Think and grow rich», επί το ελληνικότερον: «Σκέψου και Πλούτισε», αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα best-sellers όλων των εποχών.
Εκεί μέσα, σε κάποιο κεφάλαιο του βιβλίου, ο συγγραφέας συνοψίζει τα έξι βήματα δια των οποίων μπορεί κανείς να μετουσιώσει την επιθυμία του για πλουτισμό σε πραγματικότητα.
Ποια είναι αυτά;
1. Εστιάστε στο ακριβές χρηματικό ποσό που επιθυμείτε. Δεν αρκεί να πείτε μέσα σας «Επιθυμώ πολλά χρήματα». Να είστε όσο πιο ακριβής γίνεται ως προς τον προσδιορισμό του ποσού (πρόκειται για απολύτως αναγκαίο ψυχολογικής σημασίας τέχνασμα).
2. Προσδιορίστε επακριβώς τι προτίθεστε να προσφέρετε ή να δώσετε για να αποκτήσετε το επιδιωκόμενο όφελος (τίποτα δεν δίνεται δωρεάν σε αυτή τη ζωή).
3. Προσδιορίστε νοερά την ακριβή ημερομηνία και χρονολογία έως την οποία επιθυμείτε να έχετε αποκτήσει το εν λόγω ποσό.
4. Καταστρώστε ένα ακριβές σχέδιο υλοποίησης της επιθυμίας σας και θέστε το ευθύς σε εφαρμογή, είστε δεν είστε έτοιμοι.
5. Καταγράψτε όλες τις παραπάνω πληροφορίες με κάθε λεπτομέρεια και ακρίβεια.
6. Να διαβάζετε μεγαλόφωνα τη γραπτή δήλωση δέσμευσής σας δύο φορές την ημέρα, λίγο πριν κοιμηθείτε το βράδυ και λίγο αφότου ξυπνήσετε το πρωί. Και καθώς διαβάζετε, δείτε, νιώστε και πιστέψτε πώς κατέχετε ήδη αυτό το ποσό.
Αστείες συμβουλές, θα πει κάποιος! Κι όμως, πρόκειται για εξαιρετικής σημασίας διαδικασία ψυχολογικής προετοιμασίας, η οποία ωστόσο παραμένει κενή νοήματος δίχως την κατάστρωση ακριβούς σχεδίου δράσης και συνεπούς εκτέλεσής του.
http://to-kounavi.blogspot.com

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

IΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΝΤΟΡΙΣ ΛΕΣΙΝΓΚ!


Πέθανε η Νομπελίστρια συγγραφέας Ντόρις Λέσινγκ



Πέθανε η Νομπελίστρια συγγραφέας Ντόρις Λέσινγκ
Η Ντόρις Λέσινγκ είχε κατακτήσει το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2007   (:  Associated PressCopyright
Associated Press text, photo, graphic, audio and/or video material shall not be published, broadcast, rewritten for broadcast or publication or redistributed directly or indrectly in any medium. Neither these AP Materials nor any portion thereof may be stored in a computer except for personal and non-commercial use. The AP will not be held liable for any delays, inaccuracies, errors or omissions therefrom or in the transmission or delivery of all or any part thereof or for any damages arising from any of the foregoing.
)
Πέθανε η συγγραφέας Ντόρις Λέσινγκ σε ηλικία 94 ετών. Η Λέσινγκ είχε κατακτήσει το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2007.Η Λέσινγκ γεννήθηκε στο Κερμανσάχ του σημερινού Ιράν στις 22 Οκτωβρίου 1919. και οι δύο γονείς της ήταν Βρετανοί: ο πατέρας της, που είχε μείνει ανάπηρος στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν υπάλληλος στην Αυτοκρατορική Τράπεζα της Περσίας. Η μητέρα της ήταν νοσοκόμα.
Το 1925, παρασυρμένη από την ελπίδα πλουτισμού με καλλιέργειες καλαμποκιού, η οικογένειά της Λέσινγκ μετακόμισε στην Ροδεσία, τότε βρετανική αποικία και σήμερα Ζιμπάμπουε.
Ωστόσο, τα χιλιάδες εκτάρια που αγόρασε ο πατέρας της δεν κατάφεραν ποτέ να αποδώσουν τα αναμενόμενα.
Μπήκε οικότροφος σε θρησκευτικό σχολείο, το οποίο εγκατέλειψε οριστικά στα 14 χρόνια της για να εργασθεί ως νταντά και στη συνέχεια ως τηλεφωνήτρια.
Το 1949 -ύστερα από δύο διαζύγια- εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο με τον γιο της, όπου εργάσθηκε ως γραμματέας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 τα βιβλία της άρχισαν να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.
Πολλά έργα της είναι μεταφρασμένα στα ελληνικά. Ορισμένα από αυτά είναι τα «Σικάστα», «Το Χρυσό Σημειωματάριο», «Τα Ημερολόγια της Τζέην Σόμερς», «Το Πέμπτο Παιδί», «Ο Μπεν στον Κόσμο», «Η καλή τρομοκράτισσα», «Αγάπη ξανά».
Υπήρξε ανελέητη επικρίτρια της αποικιοκρατίας. Η Ντόρις Λέσινγκ εκτιμούσε ότι το βρετανικό κατεστημένο ποτέ δεν την συγχώρησε πραγματικά για το φλερτ της με τον σοσιαλισμό στα μεταπολεμικά χρόνια αλλά και για το ότι υπήρξε μαχητική φεμινίστρια.

Το ταξίδι που πολλοί θέλουν αλλά... λίγοι πραγματοποιούν!!!!!!!!


Το ταξιδι που πολλοι θελουν αλλα... λιγοι πραγματοποιουν!!!!!!!!
Η Ανταρκτική είναι η νοτιότερη ήπειρος της Γης, στην οποία βρίσκεται ο γεωγραφικός Νότιος Πόλος. Περιβάλλεται από τον Νότιο Ωκεανό και έχει έκταση 14 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, γεγονός που την καθιστά την πέμπτη μεγαλύτερη ήπειρο του πλανήτη, μετά την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.

Περίπου το 98% της επιφάνειας της Ανταρκτικής είναι καλυμμένη από πάγο, με μέσο πάχος, τουλάχιστον ένα μίλι.
Η Ανταρκτική είναι, κατά μέσο όρο, η πιο κρύα, η ξηρότερη, και η πιο ανεμώδης ήπειρος, ενώ έχει και το υψηλότερο μέσο υψόμετρο από όλες τις άλλες ηπείρους. Θεωρείται έρημος και η θερμοκρασία εκεί έχει φτάσει στους -89 °C.
Δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι, κατοικούν όμως από 1.000 έως 5.000 άνθρωποι σε όλη τη διάρκεια του χρόνου σε ερευνητικούς σταθμούς που υπάρχουν διάσπαρτοι στην ήπειρο.

Μόνο προσαρμοσμένοι στο κρύο οργανισμοί μπορούν να ζήσουν στην Ανταρκτική, μεταξύ των οποίων πολλά είδη ζώων, όπως οι πιγκουίνοι και οι φώκιες. Η βλάστηση της περιοχής είναι τύπου τούνδρας.

Η πρώτη επιβεβαιωμένη θέαση της ηπείρου είναι κοινώς αποδεκτό ότι συνέβη το 1820 από την ρωσική αποστολή του Φάμπιαν Γκότλιμπ φον Μπέλινγκχάουζεν και του Μιχαήλ Λαζάρεφ στο Βοστόκ και το Μίρνι, αν και υπήρχαν μύθοι και υποθέσεις για μία Terra Australis, δηλαδή μια "νότια Γη" από την αρχαιότητα.

Η ήπειρος ωστόσο έμεινε εν γένει παραμελημένη για το υπόλοιπο του 19ου αιώνα εξαιτίας του εχθρικού περιβάλλοντος, της έλλειψης πόρων και της απομόνωσης. Η Συνθήκη της Ανταρκτικής υπογράφηκε το 1959 από 12 κράτη, και μέχρι τώρα την έχουν υπογράψει 49. Η συνθήκη απαγορεύει στρατιωτικές δραστηριότητες και εξόρυξη ορυκτών, πυρηνικές εκρήξεις και διάθεση πυρηνικών αποβλήτων, ενώ υποστηρίζει την επιστημονική έρευνα και προστατεύει την οικοζώνη της ηπείρου.

Συνεχιζόμενα πειράματα διεξάγονται από πάνω από 4.000 επιστήμονες από διάφορες χώρες.






πηγή: http://dreamtravelgr.blogspot.gr/

Αυτοί είναι οι 10 προορισμοί που... αξίζουν τα λεφτά σας!!!


Αυτοι ειναι οι 10 προορισμοι που... αξιζουν τα λεφτα σας!!!
Ετοιμάστε βαλίτσες και διαβατήρια -αν και για τον πρώτο και καλύτερο το διαβατήριο δεν θα το χρειαστείτε- και πάμε να δούμε τις προτάσεις όπως αυτές φιλοξενήθηκαν στον ιστότοπο του Independent.
1. Ελληνικά νησιά

Η Ελλάδα εξακολουθεί να κάνει ό,τι κάνει άψογα εδώ και πολλές γενιές. Η κρίση οδήγησε σε μείωση των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές να πέσουν, ώστε να κερδίσει ξανά η χώρα τον χαμένο τουρισμό της. Για το 2014, από σταθερή αξία λόγω των αξιοθεάτων της, η Ελλάδα μετατρέπεται και σε μοναδική ευκαιρία λόγω των τιμών.

2. Νότια Ιταλία


Ξεχάστε το βόρειο κομμάτι της χώρας (Βενετία, Μιλάνο, Κόμο) που μπορεί να τινάξει τον προϋπολογισμό του ταξιδιού στον αέρα, κατευθυνθείτε στον Νότο, εκεί όπου και βρίσκονται οι καλύτερες παραλίες της χώρας, και πολύ φθηνά μπορείς να φας (Cucina Povera), και καταλύματα μπορείς να βρεις για όλα τα βαλάντια.
3. Νικαράγουα


Αν κάπου μπορείς να κρατήσεις τα ημερήσια σου έξοδα κάτω από τα 20 ευρώ και να συνδυάσεις αξέχαστες διακοπές, τότε βρίσκεσαι στη Νικαράγουα. Την ανερχόμενη δύναμη στην τουριστική αγορά της Κεντρικής Αμερικής που συνδυάζει τα τοπία της ενδοχώρας με αυτά της Καραϊβικής, καθώς διαθέτει τα νησιά Κορν στα οποία μπορείς να ταξιδέψεις από την ηπειρωτική χώρα με πολύ χαμηλό κόστος.
4. Βουλγαρία


Ενώ οι τιμές σε όλη την υπόλοιπη Ανατολική Ευρώπη έχουν πάρει την ανιούσα, στη Βουλγαρία παραμένουν σε αρκετές περιπτώσεις αινιγματικά χαμηλές. Αν προτιμάτε διακοπές στη θάλασσα επιλέξτε την Βάρνα, την Ριβιέρα της Μαύρης Θάλασσας, ενώ αν θέλετε να κρατήσετε το κόστος των διακοπών σας ακόμη χαμηλότερο, προτιμήστε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ακόμη να μείνετε στο περίφημο μοναστήρι της Ρίλα που προσφέρει δωρεάν διαμονή στους προσκυνητές.

5. Πορτογαλία


Το παρατηρητήριο τιμών της Μεγάλης Βρετανίας αποφάνθηκε και φέτος ότι οι φθηνότερες διακοπές στη Νότια Ευρώπη προσφέρονται στην Αλπουφέιρα και στο Αλγκάρβε. Μπορεί να μην διαθέτει τα δροσερά νερά της Μεσογείου, αλλά σίγουρα είναι η πιο προσιτή επιλογή για τους λάτρεις του σερφ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η πρωτεύουσα Λισαβόνα συνδυάζει πολύ προσιτές λύσεις σε φαγητό και διαμονή με αξιοθέατα.
6. Φίτζι


Έχουν θέση τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού σε μια λίστα για προσιτές διακοπές; Μπορεί να μην είναι ό,τι φθηνότερο, όμως, τα νησιά Yasawas και Mamanucas στο σύμπλεγμα των Φίτζι διατηρούν τις τιμές σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από ότι συνηθίζεται στην περιοχή.
7. Μεξικό


Μπορεί ο μαζικός τουρισμός από τις ΗΠΑ να έχει εκτοξεύσει τις τιμές, αλλά ακόμη υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες. Αποφύγετε την περίοδο των αμερικανικών σχολικών διακοπών και επιλέξτε την περιοχή βόρεια του Puerto Vallarta με παραλιακές πόλεις όπως την Chacala, όπου η διαμονή μπορεί να κινηθεί και κάτω από 30 ευρώ.
8. Ινδία

Η Γκόα μπορεί να είναι πλέον μακρινό όνειρο για τους ταξιδιώτες οικονομικών διακοπών, όμως, για τους Ευρωπαίους που θέλουν να περάσουν μερικές ημέρες ξενοιασιάς τον χειμώνα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Πολύ κοντά στην Γκόα, η Καρνατάκα διαθέτει γαλήνιες παραλίες, ψαροχώρια και θέρετρα ησυχαστήρια, καθώς και πολύ ενδιαφέρουσες πόλεις στην ενδοχώρα.

9. Palawan, Φιλιππίνες

Μοναδική φύση που συνδυάζει ζούγκλα, υπόγεια ποτάμια, ασβεστολιθικά βράχια και φανταστικές παραλίες (μία από αυτές εικάζεται ότι ενέπνευσε τον Alex Garland να γράψει το βιβλίο «Η Παραλία») συνυπάρχουν και προσφέρονται σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

10. Αιθιοπία

Εάν προσλάβετε οδηγό και αυτοκίνητο για να επισκεφθείτε τα μοναδικά αξιοθέατα της χώρας, το κόστος μπορεί να ξεφύγει. Όμως, με περίπου 25 ευρώ την ημέρα, χρησιμοποιώντας δημόσια μέσα μεταφοράς, μπορείτε να δείτε αρκετά από τα αξιοθέατα της χώρας που περιλαμβάνουν τη λίμνη Τάνα, μοναστήρια, τα λαξεμένα στον βράχο θαύματα της Lalibela και τους καταρράκτες Blue Nile.
Πηγή: http://www.alexiptoto.com/