Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

αν έχετε οικονομικές ανησυχίες....μάθετε για το biticoin!! το ηλεκτρονικό νόμισμα!

Όσα πρέπει να ξέρετε

Τι είναι το bitcoin και πόσο ασφαλές είναι;

Τι είναι το bitcoin και πόσο ασφαλές είναι;
  (Φωτογραφία:  Reuters )


Αθήνα
Ο πυρετός του bitcoin έχει αρχίσει να απλώνεται στον κυβερνοχώρο και οι σύγχρονοι «χρυσοθήρες» ψάχνουν να βρουν πως θα γίνουν εν μια νυκτί πλούσιοι. Τι είναι όμως το bitcoin; Πως χρησιμοποιείται και τι έχει κανείς να κερδίσει αν το βάλει στο «ψηφιακό» πορτοφόλι του; Διαβάστε στη συνέχεια σύντομες απαντήσεις στα βασικά σας ερωτήματα.

Τι είναι το bitcoin;
Το bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα το οποίο δημιουργήθηκε το 2009 από άγνωστο πρόσωπο που χρησιμοποίησε το "παρατσούκλι" Satoshi Nakamoto. Χρησιμοποιείται σε συναλλαγές στις οποίες δεν υπάρχουν ενδιάμεσοι (δλδ. όχι τράπεζες), δεν υπάρχουν προμήθειες και οι συναλλασσόμενοι παραμένουν ανώνυμοι. Σήμερα, όλο και περισσότεροι έμποροι δέχονται το νόμισμα, ανάμεσά τους ακόμα και πιτσαρίες ή καταστήματα μανικιούρ.

Γιατί είναι τόσο δημοφιλές;
Το bitcoin επιτρέπει τις ανώνυμες συναλλαγές, ενώ παράλληλα διευκολύνει τις διεθνείς αγοραπωλησίες, καθώς δεν υπάρχουν ζητήματα ισοτιμίας ή διπλής φορολόγησης. Επίσης, για τις μικρού μεγέθους επιχειρήσεις είναι πολύ ελκυστικό το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να πληρώνουν δικαιώματα χρήσης ή προμήθειες σε εταιρείες που εκδίδουν πιστωτικές κάρτες.

Πως αποκτά κανείς bitcoins;
Στο Internet υπάρχουν αρκετά «ανταλλακτήρια συναλλάγματος» bitcoin. Το μεγαλύτερο είναι το Mt. Gox και εκεί μπορεί κανείς να ανταλλάξει κάθε συνάλλαγμα με bitcoins.

Πως γίνονται οι μεταφορές χρημάτων και τα εμβάσματα;
Η μεταφορές χρημάτων είναι πολύ απλές και μπορούν να γίνουν σε κάθε πλατφόρμα. Μέσω υπολογιστή, ο πιο απλός τρόπος είναι μέσω σελίδων web, ενώ παράλληλα υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.

Που αποθηκεύω την περιουσία μου σε bitcoins;

Τα bitcoins αποθηκεύονται σε «ψηφιακά πορτοφόλια», στην ουσία φακέλους σε κάποιο σκληρό δίσκο υπολογιστή ή σε μια ψηφιακή πλατφόρμα cloud. Πρόκειται για μια μορφή «τραπεζικού λογαριασμού» στον οποίο γίνονται καταθέσεις ή αναλήψεις χρημάτων, μόνο που αυτό γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά.

Πόσο ασφαλές είναι να μετατρέψω χρήματα σε bitcoins
;

Στο θέμα της ασφάλειας δεν υπάρχουν οριστικές απαντήσεις. Η όλη διαδικασία είναι αρκετά ασφαλής, αρκεί να μην πετάξετε το σκληρό σας δίσκο στα σκουπίδια, να μη σας τον κλέψουν ή να μη διαγράψετε το σχετικό φάκελο από το cloud σας. Γενικά, καλό είναι πάντα να κρατάτε αντίγραφα. Κατά τα άλλα, παράγοντας αβεβαιότητας αποτελεί η στάση των κυβερνήσεων και των εποπτικών αρχών απέναντι στο ψηφιακό νόμισμα. Μέχρι στιγμής τηρείται στάση αναμονής, δεν αποκλείεται όμως στο κοντινό μέλλον να υπάρξουν έλεγχοι (κυρίως για θέματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και φορολογίας) ή ακόμα και κάποια στιγμή να κλείσει η υπηρεσία.
Newsroom ΔΟΛ

Τι είναι το νόμισμα bitcoin που αγοράζουν σαν τρελοί Ρώσοι και Κύπριοι


Τι είναι το νόμισμα bitcoin που αγοράζουν σαν τρελοί Ρώσοι και Κύπριοι

Η αγορά μιας πίτσας ενδέχεται να σφραγίσει την ιστορία των οικονομικών! Το Μάιο του 2010, ένας προγραμματιστής ονόματι Λάζλο ρώτησε σ' ένα φόρουμ στο Ίντερνετ αν μπορούσε κάποιος να του παραδώσει μια πίτσα έναντι 10.000 bitcoins, ενός πειραματικού εικονικού νομίσματος που έκανε την εμφάνισή του το 2009.

"Χωρίς αντζούγιες ή άλλες εκκεντρικές γαρνιτούρες", διευκρίνιζε ο Λάζλο στο αίτημά του.

Με την ισοτιμία του bitcoin εκείνη την εποχή, η παραγγελία του ισοδυναμούσε με περίπου 41 δολάρια. Σήμερα η πίτσα του θα άξιζε 1,4 εκατομμύριο δολάρια (1,09 εκατ. ευρώ).

Την περασμένη Παρασκευή, το bitcoin ανταλλασσόταν γύρω στα 135 δολάρια και το εικονικό αυτό νόμισμα είχε φτάσει στην αρχή της εβδομάδας τα 147 δολάρια, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου η ισοτιμία του ήταν γύρω στα 20 δολάρια.

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν πως αυτή η ιλιγγιώδης άνοδος ενός νομίσματος που ήταν άγνωστο μέχρι πριν από λίγο καιρό μπορεί να προκλήθηκε από ρώσους και κυπρίους επενδυτές που αγοράζουν bitcoins για να προφυλάξουν τα ευρώ τους την ώρα της χρηματοπιστωτικής κρίσης της Κύπρου.

Άλλοι εκφράζουν φόβους ότι παρακολουθούμε τη γέννηση μιας νέας χρηματοπιστωτικής "φούσκας", η οποία θα μπορούσε σύντομα να γνωρίσει την τύχη που είχαν άλλες "φούσκες" του Ίντερνετ, δηλαδή να σκάσει.

"Είναι κάτι εντελώς παράλογο", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιανίκ Νο, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της επενδυτικής εταιρείας Glendevon King Asset Management με έδρα το Λονδίνο, ολοένα και περισσότεροι πελάτες του οποίου ζητούν πληροφορίες για τα bitcoins. "Ως επενδυτής, είναι αδύνατο να δώσω μια ορθολογική αξία στο bitcoin", προσθέτει ο Νο.

Το bitcoin επινοήθηκε το 2009 από έναν ειδικό στην πληροφορική ο οποίος κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Σατόσι Νακαμότο και επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα νόμισμα που να μην εξαρτάται από καμιά κεντρική τράπεζα ή χρηματοπιστωτικό θεσμό. Ένα είδος ηλεκτρονικού νομίσματος δημιουργημένου από κομμάτια πολύπλοκων κωδίκων πληροφορικής που δημιουργούνται αυτόματα από υπολογιστή, μια διαδικασία που αποκαλείται "εκτύπωση" και μπορεί θεωρητικά να αναπαραχθεί από οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του έναν υπολογιστή.

Το λογισμικό είναι προγραμματισμένο ώστε να παρουσιάζει εκθετική δυσκολία στην "εκτύπωση" νέων bitcoins, ο συνολικός αριθμός των οποίων σε κυκλοφορία είναι περιορισμένος στα 21 εκατομμύρια.

Μόλις δημιουργηθούν, τα bitcoins αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του ιδιοκτήτη τους, σ' ένα εικονικό πορτοφόλι, και μπορούν να ανταλλάσσονται με τρίτους. Τέτοιες συναλλαγές γίνονται χωρίς να χρειάζεται να περάσει κανείς από την τράπεζα και παραμένουν ανώνυμες.

Όμως είναι και επικίνδυνες: τον Ιούνιο του 2011, χάκερ επιτέθηκαν σε εικονικά πορτοφόλια τα οποία άδειασαν εν αγνοία των ιδιοκτητών τους.

Τα bitcoins δημιούργησαν μια θέση στο "βαθύ διαδίκτυο", ένα μυστικό και σκοτεινό τμήμα του Ίντερνετ στο οποίο κινούνται μόνον οι μυημένοι και όπου οι λαθρέμποροι ναρκωτικών συγχρωτίζονται με παρόχους απαγορευμένων υπηρεσιών.

Όμως οι μανιώδεις λάτρεις της πληροφορικής έχουν κι αυτοί υιοθετήσει το bitcoin, καθώς πολλοί έμποροι άρχισαν να το χρησιμοποιούν μέσα στους τελευταίους μήνες. Μικροέμποροι ανταλλάσσουν προϊόντα με bitcoins και σημαντικές συναλλαγές οδήγησαν το εικονικό νόμισμα κάτω από τα φώτα των προβολέων.

Ένας αμερικανός πολίτης δήλωσε πως πούλησε την Porsche του για 300 bitcoins και ένας Καναδός διαθέτει προς πώληση το σπίτι του ζητώντας ως αντίτιμο bitcoins.

Ο Ρόμπερτ Ουόκερ, ένας λονδρέζος δημιουργός στον ψηφιακό τομέα, δηλώνει πως αγόρασε σχεδόν 200 bitcoins σε έξι μήνες από το τέλος του 2011. Λέει πως γοητεύθηκε από την ιδέα ότι το Ίντερνετ θα εκτυπώσει το δικό του νόμισμα, καθώς και με την προοπτική να μπορεί να επενδύει εκτός του πλαισίου που θέτει οποιαδήποτε συγκεντρωτική αρχή.

Η αγορά του, του κόστισε περίπου 900 δολάρια, αλλά με τη σημερινή ισοτιμία θα του απέφερε σχεδόν 27.000 δολάρια. Όμως παρά την άνοδο της ισοτιμίας, δεν θέλει να εξαργυρώσει το εικονικό κέρδος του, τουλάχιστον προς το παρόν.

"Δεν είναι --προς το παρόν-- ένα ποσό που θα άλλαζε τη ζωή μου, αλλά θα μπορούσε να γίνει, αν τα κρατήσω πέντε χρόνια", λέει ο Ουόκερ.

Γαι τον Γιανίκ Νο, η αξία του εικονικού νομίσματος έχει φτάσει σε επίπεδα που δεν μπορούν να υποστηριχθούν. Στα χαρτιά, η αξία των bitcoins που βρίσκονται σε κυκλοφορία ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

"Η φούσκα θα σκάσει όταν οι εισερχόμενοι (στην αγορά του bitcoin) θα είναι λιγότεροι απ' αυτούς που θα επιθυμούν να βγουν απ' αυτή. Είναι δύσκολο να το υπολογίσει κανείς, αλλά δεν πρόκειται να διαρκέσει άλλον ένα μήνα σ' αυτή την τιμή", καταλήγει.

Ξεκίνημα με το Bitcoin


 Posted by on 21/06/2012
 
Κάθε ξεκίνημα και δύσκολο. Ο καλύτερος ίσως τρόπος για να πάρετε μια ιδέα πως λειτουργεί το όλο σύστημα είναι παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο
Συνοψίζοντας λοιπόν, το Bitcoin:
  • Είναι ένα ψηφιακό συναλλακτικό σύστημα μέσω Internet και συνεπώς υφίσταται μόνο μέσα σε ψηφιακά συστήματα, δηλαδή δεν έχει υλική υπόσταση (χαρτονομίσματα π.χ.). Τα ψηφιακά νομίσματα Bitcoin φυλάσσονται στο ψηφιακό πορτοφόλι του χρήστη
  • Δεν έχει κεντρικό έλεγχο και η λειτουργία του βασίζεται στην επικοινωνία των υπολογιστών μεταξύ τους, μέσω του Internet
  • Όσοι υπολογιστές συνεισφέρουν την επεξεργαστική τους ισχύ στο δίκτυο του Bitcoin, δημιουργούν νομίσματα, προφυλάσσουν το δίκτυο από επιθέσεις κι ελέγχουν την ορθότητα κι εγκυρότητα των συναλλαγών που γίνονται σε αυτό (η διαδικασία αυτή είναι προαιρετική)
  • Η δημιουργία των νομισμάτων είναι ελέγξιμη κι έτσι αποτρέπονται φαινόμενα όπως ο πληθωρισμός
  • Η ανταλλαγή Bitcoins μεταξύ χρηστών, σε οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο κι αν βρίσκονται, γίνεται εύκολα με τη χρήση ενός προγράμματος
  • Οι αμοιβές για τη μεταφορά Bitcoins είναι απειροελάχιστες (μικρότερες των πέντε ευρωλεπτών)
  • Υπάρχουν υπηρεσίες που ανταλλάσσουν Bitcoins για άλλα νομίσματα όπως  ευρώ, δολάρια, κλπ
  • Οι Bitcoin συναλλαγές είναι μη αναστρέψιμες, δηλαδή αν στείλουμε νομίσματα σε ένα φίλο, δεν υπάρχει δυνατότητα ν” αναστρέψουμε τη συναλλαγή. Ο μόνος τρόπος για να λάβουμε τα νομίσματά μας πίσω, είναι να γίνει νέα συναλλαγή από τον φίλο προς εμάς.
http://vimeo.com/63502573#

Κι αν το παραπάνω βίντεο δεν ήταν αρκετό, ίσως να θέλετε να δείτε κι αυτό…
Ορίστε κι ένα επιπλέον κείμενο στα ελληνικά που αποτελεί μια συνοπτική περιγραφή του Bitcoin, καθώς κι ένα πλήρως κατατοπιστικό άρθρο του Βήματος. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε και τα μαθήματα του cbtnuggets.com
Τώρα που είδαμε τα βασικά για το Bitcoin είναι φυσικό ν` αναρωτιέστε πως δημιουργούνται τα bitcoins < Κάντε κλικ για να μάθετε πως :-)

Πως δημιουργούνται τα bitcoins;

 Posted by on 05/07/2012
 
Κάθε συναλλαγή που γίνεται στο δίκτυο του Bitcoin, ελέγχεται για την εγκυρότητά της και στη συνέχεια τοποθετείται μέσα σ” ένα block μαζί με άλλες συναλλαγές που έχουν ελεγθεί. Κάθε δέκα λεπτά περίπου, δημιουργείται και ένα νέο block για να φιλοξενήσει αυτές τις συναλλαγές, το οποίο σχετίζεται με το αμέσως προηγούμενο αλλά κι όλα τα υπόλοιπα blocks που έχουν δημιουργηθεί πριν από αυτό, σχηματίζοντας έτσι την αλυσίδα των μπλοκ (block chain). Ένας μαθηματικός αλγόριθμος χρησιμοποιείται για να γίνει ο συσχετισμός του νέου block με τα προηγούμενα. Μόλις βρεθεί η λύση του αλγόριθμου τότε θα δημιουργηθεί το νέο block και μαζί με αυτό θα δημιουργηθεί κι ένας συγκεκριμένος αριθμός bitcoins. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται Mining κι έχει πάρει το όνομά της ως μια σύγχρονη αναπαράσταση των χρυσωρύχων του περασμένου αιώνα.
Για να μπορεί η λύση του αλγόριθμου (γρίφου) να προκύπτει κάθε δέκα λεπτά περίπου, ανεξάρτητα από το πόσοι χρήστες προσπαθούν ταυτόχρονα να τη βρουν, τότε είναι προφανές πως θα πρέπει να τροποποιηθεί η δυσκολία του γρίφου. Αυτό γίνεται αυτόματα από το δίκτυο σε σχέση με το πόσοι χρήστες προσπαθούν να βρουν τη λύση. Συνεπώς, όσο περισσότεροι χρήστες προσπαθούν να λύσουν το γρίφο, τόσο μεγαλώνει η δυσκολία του κι αντίστροφα. Κάθε υπολογιστής ή συσκευή που αναζητά τη λύση του γρίφου, συμμετέχει παράλληλα και στην προστασία του δικτύου από επιθέσεις καθώς και στον έλεγχο και προώθηση των συναλλαγών στο δίκτυο, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.
Κατά την περίοδο σύνταξης αυτού του κειμένου, για να βρει κάποιος τη λύση χρησιμοποιώντας έναν τυπικό υπολογιστή, θα χρειαστούν πολλοί μήνες. Αν θέλετε να υπολογίσετε πόσο χρόνο θα σας πάρει να βρείτε τη λύση ενός γρίφου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία υπολογισμού χρόνου για block.
Τέλος ν” αναφέρουμε πως το ποσό των bitcoins που αποδίδεται σε όποιον βρίσκει τη λύση του γρίφου, υποδιπλασιάζεται κάθε τέσσερα χρόνια περίπου (210.000 blocks). Ο πρώτος υποδιπλασιασμός της αμοιβής, από 50 σε 25, έγινε στις 28 Δεκεμβρίου του 2012 και ο επόμενος αναμένεται κάποια στιγμή προς το τέλος του 2014.
Να επισημάνουμε ότι η δημιουργία των bitcoins γίνεται με έναν εξαιρετικά προβλέψιμο τρόπο. Με πιο απλά λόγια, η δημιουργία τους δεν εξαρτάται από την προσφορά και ζήτηση, ούτε από τη βούληση κάποιου κράτους ή οργανισμού για δημιουργία περισσότερων ή λιγότερων νομισμάτων. Το δίκτυο από μόνο του καθορίζει το ρυθμό δημιουργίας τους. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό του Bitcoin που το καθιστά «αλεξίσφαιρο» σε κρίσεις, πληθωρισμό κι άλλα συχνά προβλήματα των παραδοσιακών νομισμάτων. Ο ρυθμός αύξησης των νομισμάτων έχει τη μορφή της διπλανής καμπύλης.
Μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας bitcoins είτε μέσω mining με τον δικό σας εξοπλισμό, είτε μέσω mining νοικιάζοντας έτοιμο στημένο εξοπλισμό.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

12 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ!



  

12 Χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις!!

Ο αριθμός 12 είναι ο μαγικός αριθμός των Χριστουγεννιάτικων γιορτών! Για αυτό και η Staxtopouta σου έχει 12 υπέροχες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που μπορείς να απολαύσεις με παρέα τις γιορτές! Τις γιορτές όλοι είμαστε πιο χαλαροί και εκεί ανάμεσα στα τραπέζια, στις βόλτες και τα καλέσματα μια ταινία είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση αλλά και για να μπεις για τα καλά στο mood των γιορτών!

Έχεις βαρεθεί τις ίδιες και τις ίδιες ταινίες τα Χριστούγεννα; Τις μέρες των Χριστουγέννων θες να δεις και άλλου είδους ταινίες από τις συνηθισμένες. Ταινίες που σε βάζουν σε ένα εορταστικό mood χωρίς να είναι το κεντρικό θέμα τα Χριστούγεννα; Μήπως είσαι ο τύπος που όσο πιο Χριστουγεννιάτικη ταινία τόσο πιο καλά; Θα σας πω την αμαρτία μου...πρέπει να έχω δει το "Wonderful Life” με τον Τζέιμς Στιούαρτ τουλάχιστον 20 φορές τέτοιες μέρες και στα ενδιάμεσα χτυπάω μια σοκολάτα με το αγαπημένο μου "Nightmare Before Christmas".

Φυσικά παραμονή Πρωτοχρονιά ένα "Love Αctually "θα παίξει για τις φίλες που θα μαζευτούμε το μεσημέρι για καφέ έτσι για να μπεί με το καλό η νέα χρονιά.Υπάρχουν, όμως, πάρα πολλές ταινίες που μπορούμε να δούμε αυτό τον καιρό. Δεν είναι ανάγκη να φαίνονται εκ πρώτης όψεως γλυκές, όπως το “Love actually”, ή σκληρές, όπως π.χ. ήταν το “Die Hard”. Μπορεί να έχουν μαύρο χιούμορ, όπως τα “Gremlins”, ακόμη και να είναι σχετικά καινούριες, όπως το “The Holiday”.

Το θέμα είναι να μπορέσει να κάτσει όλη η οικογένεια ή μια κολλητή παρέα μαζί και να δει τα πράγματα δύο-τρεις ώρες αλλιώς. Είναι ωραίο να δεις μια τέτοια ταινία μετά το μεσημεριανό ή το βραδινό φαΐ  Όλες αυτές οι ταινίες έχουν μια άλλη προσέγγιση στο θέμα των εορτών και μπορούν να τους καλύψουν όλους. Παντρεμένους, χωρισμένους, νέους, γέρους και παιδιά. Πάμε λοιπόν να τις δούμε:...

1. Μια Υπέροχη Ζωή (1946): "Κανείς δεν είναι φτωχός όταν έχει κοντά του άτομα που τον αγαπάνε." Αυτή η απλή αλλά τόσο ουσιαστική σκέψη στέκεται ως έμπνευση για την πιο αισιόδοξη ταινία όλων των εποχών!



2. Love actually (2003): Δέκα διαφορετικές ιστορίες ανάμεσα σε πρόσωπα που συνδέονται μεταξύ τους και που συναντώνται στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο με τη βοήθεια του έρωτα. Πληθώρα βρετανών σταρ σε μια ευχάριστη ερωτική κομεντί.


3. Gremlins (1984): Οι γονείς του Μπίλι του κάνουν ένα παράξενο δώρο για τα Χριστούγεννα. Ένα… ιδιαίτερο κατοικίδιο, για την ανατροφή του οποίου ο Μπίλι πρέπει να εφαρμόσει τρεις αυστηρούς κανόνες. Οταν ο Μπίλι τα κάνει θάλασσα, ορδές από μικρά σκανταλιάρικα τερατάκια θα ξεχυθούν στην πόλη. Μια από τις διασκεδαστικότερες ταινίες όλων των εποχών, με τη σφραγίδα του Στίβεν Σπίλμπεργκ.




4. Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων (2000): Σκηνοθέτης της ταινίας ο Ρον Χάουαρντ, το σενάριο είναι του Τζέφρι Πράις, ενώ το Γκριντς ενσαρκώνει ο, ομολογουμένως, πολύ καλός Τζιμ Κάρεϊ. Ευχάριστη έκπληξη στην ταινία, ο αφηγητής της... Άντονι Χόπκινς… Μούρλια Χριστουγεννιάτικο παραμυθάκι για τις γιορτές!


5. Η Γκαρσονιέρα (1960): Απολαυστική ερωτική κομεντί, με τους Τζακ Λέμον και Σίρλεϊ ΜακΛέιν στα καλύτερά τους. Δέκα υποψηφιότητες και πέντε όσκαρ, τρια (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου) για τον ίδιο τον Μπίλι Γουάιλντερ.



6. Μόνος στο Σπίτι (1990): Κανείς δεν μπορεί ν’ αντισταθεί στο αθώο παιδικό μουτράκι του 10χρονου Μακόλεϊ Κάλκιν που υπερασπίζεται με ευρηματικούς τρόπους το σπίτι όπου οι γονείς του τον έχουν ξεχάσει, από δυο γκαφατζήδες ληστές, τον Ντάνιελ Στερν και τον Τζο Πέσι. «Μια οικογενειακή κωμωδία, χωρίς την οικογένεια…».



7. The Holiday (2006): Η Κάμερον Ντίαζ και η Κέιτ Γουίνσλετ, ο Τζουντ Λο και ο Τζακ Μπλακ σε μια χαριτωμένη ανταλλαγή σπιτιών και τρόπου ζωής. Η Αμάντα από το Λος Άντζελες και η Αϊρις που ζει έξω από το Λονδίνο, θα ανταλλάξουν σπίτια για τις γιορτές ελπίζοντας στις εκπλήξεις που επιφυλάσσει ένα διαφορετικό περιβάλλον. Και, φυσικά, θα τις βρουν εκεί όπου δεν τις περιμένουν.


8. Die Hard (1988): Πολύ σκληρός για να πεθάνει… τα Χριστούγεννα, o Μπρους Γουίλις, στην πιο απρόσμενη και πιο χριστουγεννιάτικη ταινία δράσης όλων των εποχών. Ο νεοϋορκέζος αστυνομικός Τζον ΜακΚλέιν τα βάζει με δώδεκα τρομοκράτες στο Λος Άντζελες και τους δίνει να καταλάβουν τι σημαίνει κακό παιδί!


9. Το μαγαζί της Γωνίας (1940): Ενα μικρό αριστούργημα που μιλάει με ζέση όχι μόνο για τις σχέσεις εργοδότη–υπαλλήλου (με την αιώνια εκμετάλλευση) αλλά και για ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν νικώντας το αρνητικό κλίμα του κόσμου και την ανεργία. Ενα ανθρώπινο έργο που δεν παύει να είναι διαχρονικό και αξέχαστο!


10. Βad Santa.(2003)Ο πιο απαίσιος, βρωμιάρης και δολοπλόκος Άη Βασίλης που έχεις συναντήσει!Μαύρη κωμωδία για έναν "επαγγελματία" Άγιο Βασίλη που βγάζει το ψωμί του, ποζάροντας για φωτογραφίες με παιδάκια σε ένα εμπορικό κέντρο τις ήμερες των Χριστουγέννων, αλλά και ληστεύοντας το εν λόγω εμπορικό.Μέχρι να συναντήσει τη "φωνή της συνείδησής" του, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα παχουλό παιδάκι, με το όνομα Thurman Merman!





11. Noel.(2004)Χριστουγεννιάτικο δράμα, που όμως καταφέρνει να μη γίνει γραφικό με προβλήματα του στιλ "δεν μου έφερε ο Άη Βασίλης το δώρο που του ζήτησα και τι θα κάνω τώρα."Σπονδυλωτές ιστορίες που διαδραματίζονται τις ημέρες των Χριστουγέννων.Με τους: Susan Sarandon, Paul Walker, Penelope Cruz, Alan Arkin και Robin Williams.Σκηνοθεσία: Chazz Palminteri. Δείτε το!!




12.Nightmare Before Christmas (1993).Ο Τζακ Σκέλιγκτον είναι ο βασιλιάς της Κολοκύθας στην πόλη μεταμφιεσμένων του Halloween. Μετά το τέλος της μεγάλης γιορτής νιώθει ένα κενό μεταξύ των οστών του. Κάτι του λείπει. Ένας μακρινός περίπατος στο γυμνό δάσος τον οδηγεί στην πόλη των Χριστουγέννων. Θα ζηλέψει τη χαρά, τα δώρα, τις μυρωδιές και τις φορεσιές και θα καταστρώσει σχέδιο απαγωγής του Άγιου Βασίλη ώστε να πάρει αυτός τη θέση του στις καμινάδες των σπιτιών. Στην προσπάθεια του θα τον βοηθήσουν με τον τρόπο τους οι τρομεροί συντοπίτες του... Σανάριο ο αγαπημένος Tim Burton



Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013


4 λέξεις που καταστρέφουν τη ζωή σου


Ως συνήθως, οι μεγαλύτεροι εχθροί του εαυτού μας είμαστε εμείς οι ίδιοι...
Οι ίδιοι σαμποτάρουμε διαρκώς τον εαυτό μας, οι
ίδιοι τον υποβαθμίζουμε και τελικά οι ίδιοι τον οδηγούμε σε παράλυση και αδράνεια. Δεν αμφιβάλλω ότι και οι εξωτερικές επιρροές κάνουν κι αυτές τη δουλειά τους, αλλά μην ξεχνάς ότι είναι στο δικό σου χέρι μέχρι που θα τις επιτρέψεις να σε αγγίζουν. Ακολουθούν λοιπόν 4 κοινές λέξεις τις οποίες οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συνέχεια. Είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, αυτές οι λέξεις κλειδιά στέλνουν συγκεκριμένα, ανεπιθύμητα μηνύματα στο υποσυνείδητό σου.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ: Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις και πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις. Όταν πραγματικά πιστεύεις ότι κάτι δεν το μπορείς, δηλαδή δεν έχεις την ικανότητα ή την δυνατότητα να το κάνεις, τότε καλώς κάνεις και λες “δεν μπορώ”. Το να χρησιμοποιείς όμως τη φράση “δεν μπορώ” για να μην πεις “δεν θέλω” είναι ένα μεγάλο λάθος. Οι άνθρωποι, από υποτιθέμενη ευγένεια, δεν λένε πια “δεν θέλω να έρθω” ή “δεν θέλω να το κάνω” αλλά λένε διαρκώς δεν μπορώ το ένα και δεν μπορώ το άλλο. Κάθε φορά που λες λοιπόν για παράδειγμα οτι δεν μπορείς να παρευρεθείς κάπου, δηλώνεις στο υποσυνείδητό σου ότι έχεις κάποια ανικανότητα η οποία σε εμποδίζει από το να πας. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Φυσικά και μπορείς να πας! Απλώς επιλέγεις για τον οποιονδήποτε λόγο να μην πας, είτε γιατί προτιμάς να κάνεις κάτι άλλο, είτε γιατί απλά βαριέσαι. Γιατί λοιπόν να κάνεις μια ψευδή δήλωση; Σιγά – σιγά, καθώς θα επαναλαμβάνεις τη φράση δεν μπορώ κάθε φορά που θα χρειάζεται να πας σε κάποιο μέρος, το σώμα σου θα ανταποκριθεί και θα αρχίσει να εμφανίζει πόνους ή διάφορα άλλα προβλήματα τα οποία θα σε κάνουν πραγματικά να μην μπορείς να πας εκεί ή οπουδήποτε αλλού. Είναι πολύ καλύτερο να μιλήσεις κυριολεκτικά. Και είμαι σίγουρος ότι θα το έκανες αν συνειδητοποιούσες ότι κάθε λέξη γίνεται αντιληπτή από το υποσυνείδητό σου το οποίο θέτει σε λειτουργία περίπλοκους μηχανισμούς για να υλοποιήσει την πραγματικότητα που του θέτεις.

ΠΡΕΠΕΙ: Χρόνια τώρα, οι πάντες μιλούν για την ανάγκη να μην χρησιμοποιούμε το “πρέπει” στη ζωή μας. Δεν “πρέπει” τίποτα! Κανείς δεν σε υποχρεώνει να κάνεις τίποτα. Εσύ είσαι ο μόνος που υποχρεώνει τον εαυτό του να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις των άλλων ή της ζωής. Άρα… και πάλι μιλάμε για επιλογή! Επιλογή είναι να αναλάβεις μια ευθύνη, επιλογή είναι και το να την φέρεις εις πέρας. Η λέξη “πρέπει” έχει μια παρόμοια παρενέργεια στο σώμα όπως και το “δεν μπορώ”. Το σώμα αντιλαμβάνεται ότι υποχρεώνεσαι να κάνεις κάτι που δεν θέλεις και εάν αυτό συνεχιστεί για ένα μεγάλο διάστημα, τότε θα αντιδράσει απέναντι στον καταναγκασμό στον οποίο φαίνεται να υπόκεισαι με σκοπό να σε ελευθερώσει.

ΝΑΙ: Αυτή η τόσο δα μικρή λέξη, δημιουργεί τρομερά μεγάλα προβλήματα. Μία από τις πιο φοβερές ταμπέλες που καλείται να ξεριζώσει από μέσα του ο σύγχρονος, μέσος, δυτικός άνθρωπος, είναι αυτή του καλού παιδιού. Και φυσικά για να είσαι καλό παιδί… θα πρέπει να πεις “ΝΑΙ” σε όλα και σε όλους. Δεν πρέπει να χαλάσεις το χατίρι κανενός και, προς θεού, δεν πρέπει ποτέ να στεναχωρήσεις κανέναν, αλλιώς τόσα χρόνια προσπάθειας θα καταρρεύσουν! Ένα βλέμμα απογοήτευσης, μια ειρωνία… αρκεί για να σου πει ότι “δεν προσπαθείς αρκετά”. Μάθε όμως ότι στην πραγματικότητα, για κάθε “Ναι” που λες ενώ δεν το εννοείς και το κάνεις απλά γιατί δεν μπορείς να πεις όχι πλησιάζεις ένα βήμα πιο κοντά στο θάνατο. Διότι ως γνωστόν… τα καλά παιδιά πεθαίνουν νωρίς!Δοκίμασε να κάνεις κάτι άλλο… δοκίμασε για αλλαγή να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι είσαι καλός άνθρωπος υλοποιώντας τις επιθυμίες του. Όταν δεν θέλεις, πες “ΌΧΙ” Δεν φαντάζεσαι από πόσα προβλήματα υγείας θα γλιτώσεις.

ΑΝ: “Αν ήμουν πλούσιος θα έκανα φιλανθρωπίες”, αν “είχα πάρει μια άλλη απόφαση, τώρα θα ήμουν καλύτερα”, αν – αν – αν – αν. Κάθε φορά που χρησιμοποιείς τη λέξη αν στο παρελθόν δημιουργείς αρνητικές δηλώσεις στο παρόν. Όταν λες για παράδειγμα την κλασσική ατάκα “αν κέρδιζα το τζόκερ θα βοηθούσα πολύ κόσμο” αυτομάτως δηλώνεις ότι τώρα δεν θα το κάνεις διότι δεν έχεις κερδίσει το τζόκερ. Κι αυτό φυσικά είναι ένα μεγάλο ψέμα. Εάν θέλεις μπορείς τώρα, αυτή τη στιγμή να βοηθήσεις όσο κόσμο θέλεις. Για την ακρίβεια οι “φιλάνθρωποι του αν” δεν είναι ποτέ φιλάνθρωποι, ακόμα κι αν… (κερδίσουν το τζόκερ) Εάν δεν το κάνεις τώρα, δεν θα το κάνεις ποτέ!Πέρα απ΄ αυτά όμως που αφορούν τους άλλους, το ίδιο ισχύει και για σένα. Όταν λες για παράδειγμα “Αν είχα λεφτά θα πήγαινα ένα ταξίδι” στην πραγματικότητα λες ότι δεν πρόκειται να το κάνεις. Ακόμα χειρότερο όμως είναι όταν χρησιμοποιούμε το “Αν” όταν μετανιώνουμε για πράγματα του παρελθόντος “Αν είχα κάνει αυτό, σήμερα δεν θα μου συνέβαινε αυτό” ή αντίθετα “Αν δεν είχα πει αυτό, δεν θα γινόταν το άλλο” Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δηλώνουμε στον εαυτό μας ότι έχει αποτύχει και του ασκούμε μια σφοδρή κριτική. Φυσικά πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος για να μην τα ξανακάνουμε, αλλά δεν έχει κανένα νόημα να σκέφτεσαι διαρκώς πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα εάν είχες χειριστεί την κατάσταση διαφορετικά. Ούτως η άλλως, κι αυτό μια υπόθεση είναι. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι ό,τι έγινε – έγινε και δεν αλλάζει πια. Αποκόμισε τα μαθήματα και κοίταξε πως στο παρόν σου θα χτίσεις το μέλλον που επιθυμείς. Κάθε φορά που λες “Αν” αποδυναμώνεις τον εαυτό σου, εξαντλείς τη ζωτική σου ενέργεια και οδηγείσαι σε αδράνεια…

Όλο το μυστικό είναι να γίνεις όσο το δυνατόν πιο συνειδητός. Να κάνεις τα πάντα με επίγνωση. Σκέψου το… Εάν στην παραπάνω φράση είπες “Ναι, αλλά…” τότε συνειδητοποίησε ότι εσύ δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να ζει με επίγνωση γιατί του λες διαρκώς πόσο δύσκολο είναι να το κάνει.

Γίνε κύριος του εαυτού σου. Κάνε ό,τι κάνεις, αλλά με επίγνωση.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΜΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΙΕΜΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ! ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!

Δεσμεύομαι να αγαπώ τον εαυτό μου!
Δευσμεύομαι να γνωρίσω τον αληθινό μου εαυτό βαθειά.
Δεσμεύομαι να εκφράζω τον αληθινό μου εαυτό , τα συναισθήματα μου και να μην κρύβω αυτό που είμαι.
Δεσμεύομαι να είμαι ειλεικρινής με τον εαυτό μου.
Δεσμεύμαι να αγαπώ τον εαυτό μου για αυτό που είμαι.
Δεσμεύομαι να κάνω την ευτυχία μου προτεραιότητα.
Δεσμεύομαι να συγχωρώ τον εαυτό μου όταν δεν είμαι τέλεια.
Δεσμεύομαι να βλέπω την ομορφιά μου.
Δεσμεύομαι να είμαι ευγενική και συμπονετική με τον εαυτό μου αντί να τον κρίνω και να τον συγκρίνω με άλλους.
Δεσμεύομαι να γιορτάζω αυτό που είμαι.
Δεσμεύομαι να μην λογοδοτώ , να μην συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο από αυτό που η καρδιά μου και η ψυχή μου επιθυμεί .
Δεσμεύομαι να μην υποτιμώ τον εαυτό μου και να μην εμπλέκομαι σε σχέσεις και δραστηριότητες που δεν τιμούν την ομορφιά μου, την δύναμη μου και την ψυχή μου.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ
Πάρε ένα καθρέφτη και κοιτάζοντας τον εαυτό σου πες.
Σε συγχωρώ που….
δεσμεύομαι να…
Σε αγαπώ και σε αποδέχομαι έτσι όπως είσαι.
Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου τον αγαπημένο σου ή τον μελλοντικό σου αγαπημένο να σου μιλά και να δεσμεύεται οτι θα κάνει για σένα ότι ακριβώς θέλεις.
Μετά οραματίσου εσένα να μιλάς στον εαυτό σου και να δεσμεύσαι να κάνεις αυτά που εσύ θέλεις ο αγαπημένος σου να κάνει για σένα.Δηλαδή γίνε πρώτα εσύ αυτό που θέλεις από τους άλλους. Αν θέλεις αγάπη και χαρά από τούς άλλους , δώσε πρώτα εσύ αγάπη και χαρά στον εαυτό σου.
Αφιέρωσε μια ολόκληρη ημέρα στον εαυτό σου χωρίς ενοχές και κάνε οτι σου αρέσει μόνος-η σου γιορτάζοντας ΕΣΕΝΑ .Ολοκλήρωσε την ημέρα με ένα ωραίο δείπνο με την παρέα του εαυτού σου..
Οι φράσεις, ΜΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΙΕΜΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ και ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ είναι αυτές που λες , τραγουδάς , γράφεις κατά την δειάρκεια της ημέρας μέχρι που το κάθε κύτταρο σου να το γνωρίζει και έτσι να το ακτινοβολεις όπου και αν πας. Γράψε το και βάλε το σε σημείο να το βλέπεις μόλις ξυπνάς και πριν κοιμηθείς. Λέγε το νοητικά σε όποιον συναντάς.
sevastivola.blogspot.gr