Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

10 πράγματα που αξίζει να αφήσετε πίσω σας πριν από το τέλος του χρόνου

10 πράγματα που αξίζει να αφήσετε πίσω σας πριν από το τέλος του χρόνου
Άρθρο της συγγραφέως Shannon Kaiser
Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία του 2014, ίσως ήδη διαισθάνεστε την αλλαγή που επέρχεται. Ο Δεκέμβριος είναι ένας σημαντικός μήνας, διότι θέτει τη βάση για το επόμενο έτος. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τον χρόνο που απομένει για να προβληματιστείτε για τους στόχους σας και να επικεντρωθείτε ξεκάθαρα στο μέλλον.
Μήπως νιώθετε ότι καταπιέζεστε από συγκεκριμένα άτομα ή καταστάσεις; Εκμεταλλευτείτε αυτόν τον χρόνο για να θέσετε συνειδητά ισχυρότερες βάσεις για τη ζωή σας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να απομακρυνθείτε από όσα σας βάζουν εμπόδια.
Αυτή είναι η ιδανική εποχή για να απελευθερωθείτε από παλιά πρότυπα σκέψης, φόβους, σχέσεις, καταστάσεις και πράγματα που δεν σας ευχαριστούν πια. Προετοιμαστείτε για το τέλος του προηγούμενου έτους και το ξεκίνημα του επόμενου.

Αντί να ξοδεύετε χρόνο εστιάζοντας σε όσα δεν σας βγάζουν πουθενά, διοχετεύστε την ενέργειά σας σε ό,τι πηγαίνει καλά και επικεντρωθείτε σε αυτά που επιθυμείτε. Δραστηριοποιηθείτε όσον αφορά τους στόχους σας και θα δείτε γρήγορα αλλαγές.
Καθώς θα προετοιμάζεστε για τη νέα χρονιά και θα αφήνετε πίσω σας όλα τα αρνητικά, διαβάστε 10 πράγματα που καλό θα ήταν να κάνετε πριν από το 2015.
1. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι δεν είστε αυτός που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είστε.
Ό, τι έχετε κάνει μέχρι τώρα σας βοήθησε να γίνετε αυτός που είστε.

2. Αλλάξτε όλα εκείνα τα πρότυπα σκέψης που σας στέκονται εμπόδιο.
Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε πιο θετικά.
3. Μην σκέφτεστε ότι οι δοκιμασίες που περνάτε θα είναι μακροχρόνιες.
Όλες οι αποτυχίες είναι προσωρινές, αλλά τα μαθήματα που παίρνετε από αυτές διαρκούν για πάντα.
4. Σταματήστε να νιώθετε ότι πρέπει να τα έχετε όλα υπολογισμένα.
Αυτό που τώρα φαίνεται να μην έχει νόημα κάποια μέρα θα αποκτήσει.

5. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.
Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε.
6. Σταματήστε να αναρωτιέστε «γιατί να συμβαίνει αυτό σε σας».
Αντιθέτως, δείτε τι μπορείτε να μάθετε από μια συγκεκριμένη κατάσταση.
7. Σταματήστε να θέλετε να έχετε τον έλεγχο του αποτελέσματος.
Δεν μπορείτε να έχετε πάντα ό,τι θέλετε όταν το θέλετε, αλλά να ξέρετε ότι θα πάρετε ό,τι χρειάζεστε όταν το χρειάζεστε.

8. Σταματήστε να πιστεύετε ότι τα λάθη σας είστε εσείς.
Δεν υπάρχουν λάθη, μόνο εξέλιξη.
9. Σταματήστε να θεωρείτε ότι πρέπει πάντοτε να είστε σωστοί.
Το να αποδεικνύετε ότι οι άλλοι κάνουν λάθος δεν κάνει εσάς να έχετε δίκιο. Αντί γι’ αυτό, επικεντρωθείτε στον εσωτερικό σας κόσμο και ενεργήστε με αγάπη. Όταν είστε σίγουροι για τις επιλογές σας, δεν χρειάζεται να αποδείξετε τίποτα.
10. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι είναι πολύ αργά πια για σας.
Αυτό που έχει σημασία είναι τα όνειρά σας τα οποία υπάρχουν για κάποιο λόγο. Ακολουθήστε την καρδιά σας και θα νιώσετε ελεύθεροι.

Το μονοπάτι προς τη δυστυχία σε 12 απλά βήματα



Πολλά έχουν γραφτεί για το πως μπορεί κανείς να φτάσει στην ευτυχία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, φιλόσοφοι, θρησκείες, δάσκαλοι, πολιτικοί, στρατιωτικοί, άστεγοι, σημαντικοί και ασήμαντοι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να μας δείξουν το δρόμο προς την ευτυχία.
Καλό θα ήταν λοιπόν, έτσι για αλλαγή και για να υπάρχει πληθώρα επιλογών να υπάρχει και ένας δρόμος που οδηγεί ευθύς αμέσως, χωρίς αυταπάτες, στη δυστυχία.
Επιπλέον, η δυστυχία έχει πολλές περισσότερες ευκολίες από την ευτυχία και το μονοπάτι αυτό όχι απλά δεν σε λαχανιάζει λόγω ανηφοριάς, απεναντίας όμως είναι πολύ ξεκούραστο γιατί μπορείς να πας με τη νεκρά…

1ος κανόνας
Μην ασχοληθείς ποτέ με τον εαυτό σου. Η αυτογνωσία είναι κάτι πολύ δύσκολο, χρονοβόρο ΚΑΙ προπαντός, απαιτεί να κάνεις αλλαγές… Είναι πολύ πιο εύκολο όμως να αλλάξεις τους άλλους. Εξήγησε τους πως θέλεις να γίνουν, τι θέλεις να αλλάξουν και πως θα ήθελες να ζουν. Όσο πιο επιτακτικό το ύφος, τόσο μεγαλύτερη η επιτυχία.

2ος κανόνας
Ποτέ μην αντιμετωπίζεις τα προβλήματά σου. Η εμπειρία λέει ότι όταν υπεκφεύγεις το πρόβλημα, πάντα φτάνεις στη δυστυχία. Βρες διεξόδους: κάνε ψώνια, πήγαινε σινεμά, βγες με φίλους. Το μυστικό όλων των μυστικών όμως είναι να αρχίσεις το αλκοόλ ή και άλλες ουσίες που θα σε αποσύρουν από αυτή τη πικρή ζωή και θα ζεις σε μια εκστατική νιρβάνα όπου τα προβλήματα δεν θα υπάρχουν.

3ος κανόνας
Μην αναλαμβάνεις ποτέ την ευθύνη. Έχει παρατηρηθεί, ότι όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη, εκδηλώνονται διάφορες ανεπιθύμητες συνέπειες. Άσε καλύτερα, η μάνα σου φταίει που σε έφερε στη ζωή, η δασκάλα σου φταίει που δεν τα πήγες καλά στο σχολείο, οι συμμαθητές έφταιγαν που δεν σε έπαιζαν, ο σύντροφος έφταιγε που δεν σε καταλάβαινε, τα παιδιά σου έφταιγαν γιατί έκαναν του κεφαλιού τους, η κοινωνία φταίει που δεν είσαι ευτυχισμένος και ως εκ τούτου σίγουρα κάποιος θα φταίει και όταν θα πεθάνεις. Αυτός είναι χρυσός κανόνας των πετυχημένων δυστυχισμένων. Με αυτή τη στάση δεν θα σου προσάψει ποτέ κανείς καμιά κατηγορία. Και εάν το κάνει θα του εξηγήσεις με δάκρυα στα μάτια ότι για όλα φταίει η παιδική σου ηλικία.

4ος κανάνας
Ζήσε χαλαρά! Ζήσε στο τώρα! Ό,τι φας και ό,τι πιεις! Έτσι δε λένε όλοι; Μην ανησυχείς για το μέλλον, ζήσε στο τώρα. Ε, τώρα για τα άλλα που λένε ότι πρέπει πρώτα εσύ να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για το μέλλον και μετά να ζήσεις στο παρόν, τα διαγράφουμε. Απόλαυσε το παρόν και εκπλήρωσε όλες σου τις επιθυμίες… Φάε όσο μπορείς, πιες όσο μπορείς, αγόρασε ό,τι θέλεις τώρα που έχεις χρήματα. Για τις άλλες υποχρεώσεις μη σε ενδιαφέρει. Αυτές είναι στο μέλλον, ενώ η καλοπέραση σου είναι στο παρόν…

5ος κανόνας
Η ζωή σου οφείλει!!! Και το ξέρεις!!! Αξίωσε τα πάντα από τους πάντες κι αν δεν καταλαβαίνουν ότι σου χρωστούν τότε κλέψε και άρπαξε με τη βία ό,τι άλλο χρειαστεί. Βάλ’ τους μυαλό βρε αδερφέ!

6ος κανόνας
Εσύ έχεις πάντα δίκιο! Και είναι αυτονόητο! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εξηγήσεις γιατί έχεις δίκιο. Μόλις κάποιος σε αμφισβητεί, θα γίνεσαι ένας τρομοκράτης. Θα φωνάζεις με το παραμικρό, θα βρίζεις και θα βγαίνεις έξω από τα ρούχα σου. Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αστέρι στη δυστυχία.

7ος κανόνας
Πάντα να αντιδράς. Δεν έχει σημασία για ποιο λόγο. Εσύ αντέδρασε και δείχνε δυσαρεστημένος. Μην είσαι ποτέ ικανοποιημένος με το οτιδήποτε. Εξάλλου πως μπορείς να είσαι ικανοποιημένος όταν πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό που ήδη έχεις; Έτσι πάντα θα κερδίζεις λίγη δυστυχία ακόμα.

8ος κανόνας
Μη μιλάς για τα καλά που σου συμβαίνουν! Όλοι μπορεί να σε ματιάσουν. Γκρίνιαζε πάντα με όποιον και να είσαι, όπου και να είσαι, θίξε τα ελαττώματα όλων όσων έχεις στη ζωή σου, των φίλων σου, της οικογένειάς σου και γενικώς οτιδήποτε θα σου συμβαίνουν.

9ος κανόνας
Ζήσε τη ζωή προστατευμένος. Βλέπε τη ζωή από την τηλεόραση, από το Facebook ή από οποιοδήποτε μέρος σε κάνει να νιώθεις ασφαλής. Αντικατέστησε τα πάντα στην οθόνη… την ερωτική σου ζωή, τους φίλους σου, την διασκέδασή σου και γενικώς οτιδήποτε άλλο σημαντικό που μπορεί να σε πληγώσει αν βγεις “εκεί έξω”.

10ος κανόνας
Πήγαινε πάντα με τη μάζα. Κάτι ξέρουν αυτοί όλοι καλύτερα από εσένα!!! Πέρνα απαρατήρητος, μιμήσου τους άλλους, μίλα όπως οι άλλοι και γενικά κάνε ό,τι κάνουν οι άλλοι. Έτσι δεν θα χρειαστεί ποτέ να σκεφτείς και να πάρεις αποφάσεις και η ζωή σου θα ρέει ομαλά με προορισμό τη δυστυχία.

11ος κανόνας
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πνευματική φύση των πραγμάτων, κινδυνεύουν να έχουν αναλαμπές ευτυχίας… Αλλά εσύ δεν το θέλεις αυτό έτσι; Εσύ θα πιστεύεις μόνο ότι βλέπεις, ακούς και γεύεσαι. Αυτά τα άλλα τα περίεργα είναι για τους άλλους.
12ος κανόνας
Δυστυχώς δεν βρήκαμε τον δωδέκατο κανόνα. Εάν τον γνωρίζεις όμως, τότε πες το και σε εμάς για να ενημερώσουμε και άλλους ανθρώπους που ψάχνουν απελπισμένα τη δυστυχία.
Μωυσής

Συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη στη χρήση της γλώσσας μας

Συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη: Γραμματική της Νεοελληνικής Γλώσσας
Συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη στη χρήση της γλώσσας μας
Επιμέλεια: Άρης Ιωαννίδης
  • Μία, μια (=μιά), δύο, δυο (=δυό)
  • Εννιάεννέαεννιακόσια, εννιακοσιοστός αλλά ενενήνταένατος, ενενηκοστός
  • Τριάμισι χρόνια, τρεισήμισι μέρες
  • Οι τύποι της ερωτηματικής αντωνυμίας ποιος είναι μονοσύλλαβοι και δεν τονίζονται: ποιες, ποιοι, ποιους…
  • γι΄ αυτό και όχι: γιαυτό
  • απ’ ό,τι και όχι: απ’ ότι αλλά παρ” ότι / παρότι
  • καθότι ή καθ’ ότι και όχι: καθ’ ό,τι
  • οτιδήποτε και όχι: ο,τιδήποτε
  • καθένας, καθεμιά και όχι: κάθε ένας, κάθε μια
  • παρ’ όλα αυτά και όχι: παρόλα αυτά (αλλά παρόλο)
  • διά και όχι: δια [είναι δισύλλαβη] (αλλά: για)
  • το εδώλιο του κατηγορουμένου και όχι: το ειδώλιο
  • πληροίς, πληροί και όχι: πληρείς…
  • κάθιδρος και όχι: κάθιδρως
  • ανήκε και όχι  άνηκε
  • παρεμπιπτόντως και όχι: παρεπιπτόντως
  • βραδιά, βραδιάζει, βραδινός, αλλά βράδυ
  • ο μυς, οι μύες, τους μυς και όχι: οι μυς, τους μύες
  • ο ιχθύς, οι ιχθύες, τους ιχθύς και όχι: οι ιχθείς, τους ιχθύες
  • όροφος αλλά διώροφος, τριώροφος, πολυώροφος
  • Γαλλία αλλά Πορτογαλία
  • ποικίλλω αλλά ποικιλία
  • θα παραδώσω, να αποδώσω και όχι παραδόσω, αποδόσω (αλλά απόδοση, παράδοση)
  • Επιφάνια, Θεοφάνια και όχι: Επιφάνεια
  • Δώσ’ μου  και όχι “δος μου” ούτε “δως μου”
  • ειδωλολατρίαπρωτοπορία,θρησκεία … (και όχι σε -εία), διότι προέρχονται από ουσιαστικά (ειδωλολάτρης κλπ.) και όχι από ρήματα (λατρεία<λατρεύω…)
  • περηφάνια και όχι: περηφάνεια,  αλλά υπερηφάνεια 
  • αυτός καθ΄ εαυτόν, αυτή καθ’εαυτήν, αυτού καθ΄ εαυτόν, αυτής καθ’ εαυτήν, αυτόν καθ΄ εαυτόν, αυτοί καθ΄ εαυτούς, αυτών καθ΄ εαυτούς κλπ. Και επίσης αυτός καθαυτόν, αυτή καθαυτήν … και όχι: αυτού καθ΄ εαυτού, αυτής καθ΄ εαυτής, αυτοί καθ΄ εαυτοί …
  • Αϊ-Βασίλης, Αϊ-Γιώργης (το “Αϊ” δεν τονίζεται)
  • δωσίλογος και όχι δοσίλογος
  • γενέθλια και όχι γεννέθλια
  • αντικρίζω και όχι αντικρύζω
  • Ευριπίδης και όχι Ευρυπίδης
  • πώρωση και όχι πόρωση
  • σιντριβάνι και όχι συντριβάνι
  • καταχώριση και όχι καταχώρηση
  • πιλοτή και όχι πυλωτή
  • συμπόνια και όχι συμπόνοια
  • αλαζονείακαι όχι αλαζονία
  • αλλεργία και όχι αλεργία
  •  αμπέχονο και όχι αμπέχωνο
  •  διακεκριμένος και όχ διακεκριμμένος
  •  εγκεκριμένος και όχι εγκεκριμμένος
  • συγκεκριμένος και όχι συγκεκριμμένος
  •  διήθηση (από το  διηθώ) και όχι διήθιση, αλλά διύλιση (από το  διυλίζω)
  •  εισιτήριο και όχι εισητήριο
  •  ενεός (= άφωνος) και όχι ενεώς
  • επεισόδιo και όχι επισόδειο
  •  επηρεάζω και όχι επιρρεάζω (επηρεασμός / επήρεια αλλά επιρροή)
  • Επικούριος θεός  και όχι Επικούρειος (αλλά επικούρειος) φιλόσοφος
  • Eυρυδίκη και όχι Ευριδίκη
  •  οι Ιππής του Αριστοφάνη και όχι οι Ιππείς
  • καθένας / καθεμιά / και όχι κάθε ένας ή καθ” ένας
  •  καθετί και όχι κάθε τι
  •  Kάθισα και όχι κάθησα
  • Kαμένoς και όχι καμμένος
  •  Kαμία/ Kαμιά και όχι καμμία / καμμιά
  • Kατάλυμα και όχι κατάλυμμα
  • μαστρoπός και όχι μαστρωπός
  • oιoνεί (= σαν . . . ) και όχι οιωνεί
  • πηλήκιο  και όχι πηλίκιο
  • πηxυαίoς και όχι πηχιαίος
  • πλατειάζω και όχι πλατυάζω
  • πλατειασμός και όχι πλατυασμός
  • πρoσάρτηση και όχι προσάρτιση
  •  συνδαιτυμόνας και όχι συνδετημόνας ή συνδαιτημόνας
  • συγκρητισμός και όχι συγκριτισμός
  •  συνωμότης και όχι συνομώτης
  •  συνωμoτώ και όχι συνομωτώ
  •  τιθασεύω και όχι τιθασσεύω
  • ψιθυρίζω και όχι ψυθιρίζω
  • μ’ εμένα και όχι με μένα
  • μ εσένα και όχι με σένα
  • μ εσάς και όχι με σας
  • σ εμένα και όχι σε μένα
  • σ εσένα και όχι σε σένα
  • σ εσάς και όχι σε σας

Τα 10 ωραιότερα cafés στον κόσμο!

Ο Βρετανός ποιητής του 20ού αιώνα Τ. S. Eliot έλεγε χαρακτηριστικά ότι «έχει μετρήσει τη ζωή του με κουταλιές καφέ!» και δεν είναι απίθανο οι περισσότεροι να έχουν κάνει κάτι παρόμοιο, καθώς ο καφές σε όλες του τις μορφές αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.  Από το τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια μέχρι τη Βιέννη, την Πράγα και τη Βουδαπέστη, 10 εντυπωσιακά καταστήματα κερδίζουν τις εντυπώσεις με τη διακόσμησή τους και όχι μόνο.
1. «AIA Coffee & Restaurant», Πόρτο, Πορτογαλία
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στεγάζει ένα από τα πλέον δημοφιλή cafes στο Πόρτο, όπου η διακόσμηση κλέβει την παράσταση: vintage έπιπλα και διάφορες κορνίζες στους τοίχους, χειροποίητα λευκά είδη και προσεγμένα σερβίτσια μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
2. «D’espresso», Νέα Υόρκη
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Εντυπωσιακό design που δημιουργεί την ψευδαίσθηση… ανάποδης βιβλιοθήκης. Το μυστικό βρίσκεται στην επιλογή της ταπετσαρίας αλλά και στην «έξυπνη» τοποθέτησή της, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η μεγάλη επιτυχία του συγκεκριμένου cafe, πέρα από τον ονομαστό εσπρέσο που σερβίρει.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
3. «Le Procope», Παρίσι
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Είναι ένα από τα πλέον διάσημα cafes στην Ευρώπη, που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1686, ενώ διάσημοι πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και επιστήμονες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πελατών του εδώ και αιώνες. Στα must του καταστήματος είναι τα σπάνια έργα τέχνης σε τοίχους και βιτρίνες που θυμίζουν περισσότερο γκαλερί παρά cafe.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
4. «Coava Brew Bar», Πόρτλαντ, Όρεγκον
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Όταν ένα παλιό γκαράζ μεταμορφώνεται σε cafe, δεν μπορεί παρά να κινήσει το ενδιαφέρον των πελατών του. Οι ιδιοκτήτες του διατήρησαν το βιομηχανικό design στο εσωτερικό, αφήνοντας, μάλιστα, μηχανές και εργαλεία σε εμφανή σημεία, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό σύνολο.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
5. «Cafe New York», Βουδαπέστη
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Τόπος συνάντησης καλλιτεχνών του 2ού αιώνα, το cafe στο κέντρο της πόλης αποτελεί έναν ζωντανό «θρύλο» για τους κατοίκους τους πόλης, και όχι μόνο. Η πρόσφατη ανακαίνισή του από τον σχεδιαστή Adam Tihany διατήρησε όλα τα στοιχεία του παρελθόντος, δίνοντας έμφαση στις χειροποίητες διακοσμήσεις στους τοίχους και τις οροφές αλλά και στα συλλεκτικά φωτιστικά οροφής.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
6. «Antico Caffè Greco», Ρώμη
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Σε έναν από τους πλέον ιστορικούς δρόμους της Ρώμης, στο κέντρο της πόλης, ένα μικρό αρχοντικό του 18ου αιώνα συγκεντρώνει καθημερινά ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους απολαμβάνοντας έναν αρωματικό latte (φημισμένος καφές του καταστήματος), κάνοντας παράλληλα ένα μοναδικό μάθημα ιστορίας της τέχνης!
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
7. «LAMILL Coffee Boutique», Καλιφόρνια
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
«Ειρωνικό, περίπλοκο, ρετρό αλλά και σύγχρονο» χαρακτηρίζουν το cafe «Lamill» οι ιδιοκτήτες του, που έδωσαν έμφαση στο μοντέρνο design, προσθέτοντας vintage πινελιές, όπως, για παράδειγμα, η χειροποίητη ταπετσαρία στους τοίχους, εξ ολολήρου ζωγραφισμένη στο χέρι. Το αποτέλεσμα είναι μια «διασκεδαστική» μείξη που ολοκληρώνεται με έντονα χρώματα στους τοίχους και ιδιαίτερους καναπέδες.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
8. «Cafe Central», Βιέννη
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Πέρα από τα παλάτια και τα ανάκτορα της Βιέννης, τα ιστορικά καφέ είναι τα πραγματικά αξιοθέατα της πόλης. Τα περίφημα βιεννέζικα καφέ είναι πηγή έμπνευσης για πολλές καφετέριες σε όλο τον κόσμο, και το «Café Central» είναι η πιο όμορφη και εμπνευσμένη απ’ όλες. Στεγάζεται σε ένα παλάτι του 19ου αιώνα, που διατηρεί αναλλοίωτη την αίγλη του παρελθόντος, προσφέροντας στους επισκέπτες «φιλοξενία» άλλης εποχής!
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
9. Caffè Giubbe Rosse, Φλωρεντία
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Στέκι ακαδημαϊκών, λόγιων και διανοουμένων, το «Caffè Giubbe Rosse» βρίσκεται στην πλατεία Piazza della Repubblica και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία του ιταλικού πολιτισμού ως εργαστήριο ιδεών, έργων και παθών, ενώ υπήρξε ο τόπος από όπου ξεκίνησαν διάφορα κινήματα στη χώρα. Στο χώρο θα βρείτε παλιές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ φωτογραφίες διασήμων κοσμούν τους τοίχους.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
10. «Cafe Imperial», Πράγα
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Η ακμάζουσα «κοινωνία του καφέ» της Πράγας οδήγησε από τα τέλη του 19ου αιώνα στη δημιουργια πολλών cafes στην πόλη, τα περισσότερα από τα οποία καταστράφηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα από τα λίγα που διασώθηκαν είναι και το διάσημο «Café Imperial», ένα «στολίδι» Art Deco στο κέντρο της πόλης. πλέον εντυπωσιακά έφερε πίσω στη ζωή. Περίτεχνα ψηφιδωτά και διακοσμήσεις σε κολόνες και οροφές δημιουργούν ένα από τα ωραιότερα σκηνικά για να απολαύσει ο επισκέπτης πρωινό ή απογευματινό καφέ.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!

Βροχερά τοπία που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής


Οι αστικές σκηνές του Eduard Gordeev παρουσιάζουν τον σκοτεινό ουρανό και τους βρεγμένους δρόμους όπως φαίνονται μέσα από το τζάμι, ενώ πρόσωπα και φιγούρες μετακινούνται κάτω από τη βροχή. Ο φωτογράφος που ζει και εργάζεται στην Αγία Πετρούπολη φωτογραφίζει τη ρωσική πόλη σε κατάσταση βροχής όντας ο ίδιος πίσω από ένα τζάμι και το αποτέλεσμα θυμίζει ελαιογραφίες σπουδαίων ζωγράφων. Οι σταγόνες της βροχής σχηματίζουν ραβδώσεις στο γυαλί, το φως διαχέεται μέσω αυτών και εν τέλει κάθε εικόνα αποκτά σχεδόν την ποιότητα που έχει ένας πίνακας με ελαιοχρώματα ιμπρεσιονιστή ζωγράφου.
perierga.gr - Βροχερά τοπία θυμίζουν... ελαιογραφίες!
perierga.gr - Βροχερά τοπία θυμίζουν... ελαιογραφίες!
perierga.gr - Βροχερά τοπία θυμίζουν... ελαιογραφίες!
perierga.gr - Βροχερά τοπία θυμίζουν... ελαιογραφίες!
perierga.gr - Βροχερά τοπία θυμίζουν... ελαιογραφίες!
perierga.gr - Βροχερά τοπία θυμίζουν... ελαιογραφίες!
perierga.gr - Βροχερά τοπία θυμίζουν... ελαιογραφίες!
perierga.gr - Βροχερά τοπία θυμίζουν... ελαιογραφίες!

Το… χριστουγεννιάτικο δεντράκι της θάλασσας!

Η επιστημονική του ονομασία είναι Spirobranchus giganteus αλλά είναι περισσότερο γνωστό με το κοινό όνομα «χριστουγεννιάτικο δέντρο της θάλασσας» εξαιτίας του σχήματός του που θυμίζει χρωματιστό δεντράκι. Πρόκειται για είδος σκουληκιού της θάλασσας και όχι για φυτό ενώ μοιάζει με μικρό ελατάκι και μάλιστα το συναντάμε σε διάφορα χρώματα.
perierga.gr - Το χριστουγεννιάτικο δεντράκι της θάλασσας!
Ζει στους βυθούς των τροπικών θαλασσών, πάνω σε βράχους και αποτελεί αγαπημένη τροφή πολλών ψαριών και καρκινοειδών. Τα χρώματά του ποικίλλουν από κόκκινο και πορτοκαλί μέχρι λευκό, πράσινο και μπλε και η ομοιότητά του με χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μεγάλη.
perierga.gr - Το χριστουγεννιάτικο δεντράκι της θάλασσας!
perierga.gr - Το χριστουγεννιάτικο δεντράκι της θάλασσας!
perierga.gr - Το χριστουγεννιάτικο δεντράκι της θάλασσας!
perierga.gr - Το χριστουγεννιάτικο δεντράκι της θάλασσας!
perierga.gr - Το χριστουγεννιάτικο δεντράκι της θάλασσας!
perierga.gr - Το χριστουγεννιάτικο δεντράκι της θάλασσας!
perierga.gr - Το χριστουγεννιάτικο δεντράκι της θάλασσας!
perierga.gr - Το χριστουγεννιάτικο δεντράκι της θάλασσας!
perierga.gr - Το χριστουγεννιάτικο δεντράκι της θάλασσας!

Το «σ’αγαπώ» στα… μαθηματικά!

Το «σ’ αγαπώ» δεν είναι μόνο προνόμιο των θεωρητικών επιστημών σε αυτό τον κόσμο, δηλαδή δεν είναι μόνο οι λέξεις που μπορούν να αποδώσουν αυτό το δυνατό συναίσθημα! Οι μαθηματικοί ανακάλυψαν έναν έξυπνο τρόπο για να λένε «σ άγαπώ» βάσει της δικής τους… θετικής νοοτροπίας. Χρησιμοποιώντας μια απλή μαθηματική πρόταση καταδεικνύουν ότι και οι αριθμοί μπορούν άνετα να πουν «σ’ αγαπώ»! Αρκεί να υπάρχει λίγη φαντασία παραπάνω και αρκετές δόσεις χιούμορ και όλα είναι δυνατά! Δείτε τον τρόπο…
perierga.gr - Το "σ' αγαπώ" στα... μαθηματικά!
perierga.gr - Το "σ' αγαπώ" στα... μαθηματικά!

Πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα Χριστούγεννα!

| 15:17 - 19 Δεκεμβρίου 2014
Με θέμα τους τα Χριστούγεννα ο κάθε ζωγράφος παρουσιάζει στον καμβά τις γιορτινές μέρες με διαφορετικό τρόπο. Οικογένειες και παιδιά γύρω από το γιορτινό τραπέζι, παιδάκια που λένε τα κάλαντα, χιόνι στους δρόμους και όμορφα στολισμένα μαγαζιά, καλούδια των γιορτών αλλά και συγκεντρώσεις γύρω από το φωτισμένο έλατο είναι τα βασικά θέματα των ζωγράφων που παρουσιάζουν τα Χριστούγεννα με τα πινέλα τους. Δείτε στη συνέχεια μερικά ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα έργα…
1. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο – Albert Chevallier Tayler – 1911
perierga.gr - Πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα Χριστούγεννα!
2. Ανάμνηση των Χριστουγέννων – Antonio Garcia y Mencia
perierga.gr - Πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα Χριστούγεννα!
3. Χριστουγεννιάτικοι επισκέπτες Frederick Daniel Hardy – 1869
perierga.gr - Πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα Χριστούγεννα!
4. Χριστουγεννιάτικα δώρα- Hugo Oehmichen – 1882
perierga.gr - Πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα Χριστούγεννα!
5. Η γαλοπούλα Robert Braithwaite Martineau
perierga.gr - Πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα Χριστούγεννα!
6. Χριστουγεννιάτικα φρούτα και ξηροί καρποί Eloise Harriet Stannard
perierga.gr - Πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα Χριστούγεννα!
7. Παραμονή Χριστουγέννων – George H.Yewell – 1863
perierga.gr - Πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα Χριστούγεννα!
8. Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα – Νικηφόρος Λύτρας – 1872
perierga.gr - Πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα Χριστούγεννα!