Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Να είσαι ο πιο ενθουσιώδης και ο πιο θετικός άνθρωπος που ξέρεις. H. Jackson BrownΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ! ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ! ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΤΕ ΤΗ ΜΕ ΦΥΤΑ!

Φυτά με θετική επιρροή στο περιβάλλον

Φυτά με θετική επιρροή στο περιβάλλον
Αυξήστε την τύχη, την υγεία και τον έρωτα με τα κατάλληλα φυτά και λουλούδια! Αυξήστε την καλοτυχία του σπιτιού σας επιλέγοντας φυτά που φέρνουν καλό feng shui στο χώρο σας. Τα μόνα φυτά που δεν εκπέμπουν καλή ενέργεια είναι τα αποξηραμένα γιατί είναι μαραμένα και έχουν πολλή Yin ενέργεια. Τα τεχνητά φυτά, αντίθετα, είναι αποδεκτά από το feng shui, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να μαραθούν.

Έτσι αποτελούν μια πολύ καλή λύση ειδικά για εσωτερικό χώρο, αφού δεν χρειάζονται φως ή πότισμα. Τα φρέσκα, βέβαια, είναι σαφώς καλύτερα, αφού απορροφούν τους αρνητικούς ρύπους από το χώρο μας και ταυτόχρονα εκπέμπουν οξυγόνο, αρκεί να καθαρίζουμε τα μαραμένα φύλλα τους και, όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση, να τα αντικαθιστούμε. Για το εσωτερικό του σπιτιού προτιμήστε φυτά που δεν έχουν αγκάθια ή αιχμηρές μύτες.

Λουλούδια και φυτά για εύνοια
Ένα από τα πιο ευοίωνα φυτά είναι τα μπαμπού. Για αύξηση γνώσεων και επιτυχίες σε εξετάσεις τοποθετήστε τέσσερα μπαμπού στο γραφείο μελέτης ή βορειοανατολικά, που είναι η πλευρά των γνώσεων. Επίσης, για άνοδο στην καριέρα τοποθετήστε μια πυραμίδα μπαμπού στο Βορρά, που είναι η πλευρά της καριέρας.
Το δεύτερο πιο σημαντικό feng shui φυτό είναι η παχίρα, η οποία ονομάζεται και το φυτό των χρημάτων, με το δέσιμο των κορμών να θυμίζει πλεξούδα.
Άλλο φυτό που προσελκύει ευημερία είναι η κρασούλα, γνωστή και ως money plant γιατί τα φύλλα της μοιάζουν με νομίσματα. Τα φυτά για πλούτο ταιριάζουν ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού, που είναι η πλευρά του πλούτου, όπως και στο Βορρά, που είναι ο τομέας της καριέρας.
Λουλούδια και φυτά για αρμονία
Για αρμονία μην παραλείψετε να τοποθετήσετε μια ροδιά, έστω την καλλωπιστική, που ζει σε μικρές γλάστρες και που, εκτός από αρμονία, φέρνει καλοτυχία στο σπίτι, ενώ ταιριάζει σε όλες τις κατευθύνσεις.
Επίσης, φυτό αρμονίας και ειρήνης θεωρείται η ελιά, η οποία ταιριάζει σε όλες τις κατευθύνσεις.

Λουλούδια και φυτά για έρωτα
Για αγάπη τοποθετήστε το φυτό έρωτας, πόθος ή την κλασική τριανταφυλλιά, που είναι το κατεξοχήν ερωτικό λουλούδι.
Άλλο ερωτικό λουλούδι είναι οι τουλίπες και ειδικά οι λευκές, που συμβολίζουν την πίστη. Τοποθετήστε τα λουλούδια της αγάπης νοτιοδυτικά.

Λουλούδια και φυτά για υγεία
Για υγεία μην παραλείψετε να φυτέψετε μερικά βότανα ανατολικά, που είναι η πλευρά της υγείας, όπως φασκόμηλο, δενδρολίβανο και τις θεραπευτικές λεβάντες που φέρνουν ηρεμία και διώχνουν τον πονοκέφαλο.
Λουλούδια και φυτά για προστασία
Για προστασία μπορείτε να φυτέψετε έξω από το σπίτι κάκτους και γιούκα (γνωστό και ως το φυτό της ευτυχίας). Aυτά τα φυτά προστατεύουν το χώρο από κλοπές και βλαβερές ακτινοβολίες – ειδικά εάν το σπίτι σας «βλέπει» σε κάτι άσχημο και βλαβερό όπως είναι ένας πυλώνας ηλεκτρικού ρεύματος. Φυτέψτε έναν κάκτο ανάμεσα από το σπίτι και σε αυτό που σας ενοχλεί αισθητικά.
Προστασία φέρνει και ο βασιλικός, που απορροφά την αρνητική ενέργεια, ενώ τη γλωσσοφαγιά και τους κακοπροαίρετους διώχνει ο απήγανος, γνωστός και ως εξορκιστής.
Τέλος, το ρόδο της Ιεριχούς, γνωστό και ως ρόδο της Παναγίας, πραγματοποιεί τις ευχές σας.
Πηγή:www.briefingnews.gr

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

καλό ξημέρωμα του Νοέμβρη μήνα που ταξιδεύει ερχόμενος τραγουδώντας με τη φωνή του-Παντελή Θαλασσινού!

Νοέμβρης μήνας ταξιδεύει μ'ένα τρένο
Αθήνα-Λάρισα ωραία Θεσσαλία
Στην Κατερίνη ακούει τραγούδι αγαπημένο
με μια πληγή από παλιά μελαγχολία

Στη Σαλονίκη φθάνει απόγευμα στις έξι
μ'ένα καιρό που όλο σκέφτεται να βρέξει
Στη Σαλονίκη φθάνει απόγευμα στις έξι
μ'ένα καιρό που όλο σκέφτεται να βρέξει
Νοέμβρης μήνας...
Νοέμβρης μήνας...

Νοέμβρης μήνας με καράβι ταξιδεύει
Χανιά-Ηράκλειο και κόλπο Μιραμπέλου
του Μεθυστή τα πανηγύρια μνημονεύει
Αγίου Μηνά και Μιχαήλ του Αρχαγγέλου

Το Ρεθυμνιώτικο σκοπό παίζει στη λύρα
και λέει του έρωτα τα πάθη και τη μοίρα,
το Ρεθυμνιώτικο σκοπό παίζει στη λύρα
και λέει του έρωτα τα πάθη και τη μοίρα,
Νοέμβρης μήνας...
Νοέμβρης μήνας...
Νοέμβρης μήνας...

Νοέμβρης μήνας με το ΚΤΕΛ στην Πάτρα πάει
μέρα γιορτής νιώθει το κρύο ν' αντριεύει
αφού ευχήθηκε στην πόλη που αγαπάει
τριάντα μέρες στη βαλίτσα του μαζεύει

Η μοναξιά του σαν ανήμερο θηρίο
και φεύγει μ'ένα κουρασμένο λεωφορείο,
Η μοναξιά του σαν ανήμερο θηρίο
και φεύγει μ'ένα κουρασμένο λεωφορείο,
Νοέμβρης μήνας...
Νοέμβρης μήνας...
Νοέμβρης μήνας...
Νοέμβρης μήνας...https://www.youtube.com/watch?v=TrGf2l7ypDQ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΛΙΚΑ;

Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ!!!


1. Κάθησε μόνος-μόνη, Ηρέμησε, αποκρυστάλλωσε την σκέψη σου!


2. Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν και προσπάθησε να ξεχάσεις τα όνειρα που είναι απραγματοποίητα!


3. Άφησε την φαντασία σου ελεύθερη και οραματίσου τους ρεαλιστικούς στόχους σου και ας είναι μακροχρόνιοι!


4. Μοίρασε τους συγκεκριμένους στόχους σου, κάνε τον προγραμματισμό για την εκπλήρωσή τους και Δώσε προτεραιότητες!


5. Ξύπνησε τον Μικρό Γίγαντα και την Σιδερένια θέληση που κρύβεται μέσα σου, ανάπτυξε και συγκέντρωσε καθημερινά την αποφασιστικότητα πραγματοποίησης των στόχων σου!


6. Τοιχοκόλλησε και διάβαζε καθημερινά θετικά μηνύματα και ρητά. Επικαλέσου την βοήθεια αγαπημένων σου προσώπων για να αναπτερωθεί το ηθικό σου !


7. Να αποφεύγεις τους αρνητικούς και γκρινιάρηδες ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους!


8. Να θυμάσαι, είναι πολύ πιό ωφέλιμο για το πνεύμα και την ψυχή σου να προσπαθείς να μάθεις από τους γύρω σου, παρά να σχολιάζεις τις αδυναμίες τους!


9. Μην επιτρέψεις σε καμμία κριτική να σε κάνει να παρεκκλίνει από την πορεία σου! Ξέχασε την φράση "Τι θα πεί ο κόσμος"!. Ο Κόσμος "αυτός" έτσι κι αλλοιώς δεν κάνει ποτέ θετικά σχόλια!


10. Τράβα εμπρός με κρίση πάντα το συμφέρον σου ξεκινώντας από το 1 Τώρα! Ξεκίνα τώρα, Όχι αύριο! Κάνε συνεχείς αξιολογήσεις της πορείας του προγράμματός σου!


11. Μην εγκαταλείψεις την προσπάθειά σου ποτέ! Είναι φυσιολογικό να νοιώθεις φόβο και ανασφάλεια. Η ανασφάλεια που φέρνει τις προσωρινές υποχωρήσεις είναι το απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας! Πρέπει πρώτα να αποτύχεις για να ξαναπροσπαθήσεις και να πετύχεις!


12. Να θυμάσαι!! Καμία επιτυχία δεν πραγματοποιείται με την πρώτη ή τις πρώτες προσπάθειες! Μάθε πρώτα να χάνεις, μετά μάθε να επιμένεις και τέλος να έχεις σταθερότητα. Όσοι αντέχουν, πάντα πετυχαίνουν!

έκαστος άνθρωπος , δημιουργός της τύχης του; ίσως ναι, ίσως όχι!

Δημιουργικοί τρόποι να φέρετε την τύχη κοντά σας!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Σχέσεις Ψυχολογία
Ψυχολόγοι, νευρολόγοι και κοινωνιολόγοι, καταγράφοντας και μελετώντας τις ζωές τυχερών και άτυχων ανθρώπων, εντόπισαν σημαντικές διαφορές στον τρόπο που σκέφτονται και συμπεριφέρονται οι μεν και οι δε, στο πώς προσεγγίζουν γενικά και ειδικά τη ζωή και πώς διαχειρίζονται το καθετί. Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τύχη δεν είναι ένα καπρίτσιο της μοίρας, αλλά μια «αξιότιμη κυρία» που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από μας να την πάρουμε με το μέρος  μας.
 
Πιο συγκεκριμένα οι έρευνες κατέδειξαν ότι οι τυχεροί άνθρωποι σκέφτονται και συμπεριφέρονται με βάση ορισμένες αρχές, συχνά  χωρίς καν να το συνειδητοποιούν, αρχές που οι άτυχοι όχι απλώς αγνοούν, αλλά δεν έτυχε ποτέ να τις δοκιμάσουν παρά ή με τη θέλησή τους.
Και τι σημαίνει αυτή η διαπίστωση;
 
Ότι πολύ απλά η  τύχη είναι ένας τρόπος ζωής που όλοι μπορούν να υιοθετήσουν, αν το θελήσουν.

Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο τι κάνουν οι τυχεροί άνθρωποι και όλα τους έρχονται όπως τα θέλουν, και βεβαίως να προσπαθήσουμε να τους  μιμηθούμε.
 
1ο : Εξωστρέφεια και κοινωνικότητα
Οι τυχεροί άνθρωποι έχουν εξωστρεφή προσωπικότητα και είναι πολύ πιο κοινωνικοί από τους...καντέμηδες. Πιάνουν με ευκολία κουβέντα ακόμα και με αγνώστους. Χαμογελούν πιο συχνά, δείχνουν ενδιαφέρον και ακούνε με προσοχή τα λεγόμενα των συνομιλητών τους, βγαίνουν με κάθε ευκαιρία έξω από το σπίτι τους, επιδιώκουν να γνωρίζουν καινούριους ανθρώπους και  διατηρούν επαφές με πολλούς. Η ευχάριστη,  φιλική και γεμάτη ενδιαφέρον συμπεριφορά τους προς τους άλλους λειτουργεί σαν μαγνήτης που προσελκύει τους ανθρώπους κοντά τους. Έτσι διευρύνουν τις γνωριμίες τους και αυξάνουν τις πιθανότητες να συναντήσουν εκείνους που θα παίξουν ένα θετικό ρόλο στη ζωή τους- τον σύντροφο των ονείρων τους ή το αφεντικό που θα απογειώσει την καριέρα τους.
 
2ο : Χαλαρώστε!
Οι τυχεροί άνθρωποι δεν διακατέχονται από ένταση και άγχος, γι αυτό οι κεραίες τους λειτουργούν στο μάξιμουμ και πιάνουν όλα τα μηνύματα. Κυκλοφορούν χαλαρά εδώ κι εκεί,  χωρίς σκοπιμότητα. Δεν πηγαίνουν κάπου για να βρουν αυτόν ή αυτό που ψάχνουν-τον σύντροφο των ονείρων τους ή την ευκαιρία να πλουτίσουν. Απλώς πηγαίνουν και βλέπουν τι γίνεται εκεί, ακούνε τι λέει ο κόσμος, παρατηρούν πως συμπεριφέρεται, ανακατεύονται ανάμεσα στο πλήθος, γίνονται ένα με αυτό.
 
3ο :Έχετε πάντα τα μάτια σας ανοιχτά
Μια εικόνα ή μια πληροφορία, σύμφωνα με μαρτυρίες, άλλαξαν κυριολεκτικά και προς το καλύτερο τις ζωές πολλών ανθρώπων, γιατί απλώς είχαν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά και τις πρόσεξαν. Να θυμάστε ότι αυτά που αφήνετε να σας προσπερνούν χωρίς να τα προσέχετε, ίσως αποτελούν ευκαιρίες που αφήσατε αναξιοποίητες, ίσως ήταν αυτό το κάτι που θα σας άνοιγε καινούρια παράθυρα στον κόσμο. Με δυο λόγια το μυαλό σας  πρέπει να βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, να είναι ανοιχτό σε ότι βλέπετε, ακούτε ή διαβάζετε. Όχι αφηρημένο ή κολλημένο σε ό,τι σας απασχολεί.
 
4ο :Να είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες
Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των τυχερών ανθρώπων είναι η περιέργεια και η αναζήτηση του καινούριου. Όσοι είναι δέσμιοι των συνηθειών τους, όσοι δεν διανοούνται να σπάσουν την καθημερινή τους ρουτίνα, ακολουθούν  πάντα την ίδια διαδρομή προς το σπίτι ή τη δουλειά τους, ψωνίζουν πάντα την ίδια μάρκα προϊόντων, πηγαίνουν πάντα στον ίδιο τόπο για διακοπές, διασκεδάζουν με τον ίδιο τρόπο και συναναστρέφονται τους ίδιους και τους ίδιους,  αποκλείουν σχεδόν την πιθανότητα να γνωρίσουν κάποιον ή κάτι που θα τους ικανοποιήσει πολύ περισσότερο, από το γνώριμο.
 
5ο:Ακούστε τη διαίσθησή σας
Αν ρωτήσετε έναν τυχερό άνθρωπο  γιατί επέλεξε το ένα ή το άλλο στη προσωπική ή την επαγγελματική του ζωή, γιατί αγόρασε το συγκεκριμένο πουλόβερ και όχι κάποιο άλλο, γιατί προτίμησε να βάψει το σαλόνι του κίτρινο και όχι πορτοκαλί, θα σας απαντήσει: «γιατί «ένιωσα»  πως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω». Αυτό δεν σημαίνει πως οι τυχεροί άνθρωποι όπως και όλοι οι υπόλοιποι, προκειμένου να πάρουν μια σοβαρή απόφαση για τη ζωή τους δεν κάνουν μια αποτίμηση των δεδομένων, δεν εξετάζουν τα υπέρ και τα κατά της κάθε πιθανής εκδοχής. Η διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι οι τυχεροί άνθρωποι εκτός από τη λογική τους ακούνε κι εκείνη τη φωνή μέσα τους που τους λέει : μπορεί το Α να φαίνεται καλύτερο από το Β, αλλά εσύ διάλεξε το Β, αυτό είναι που σου ταιριάζει , αυτό θα σου βγει σε καλό.
 
6ο: Κοιτάξτε τη ζωή με αισιοδοξία
Οι σχετικές έρευνες απέδειξαν ότι οι τυχεροί άνθρωποι δεν αμφιβάλλουν ούτε στιγμή για την θετική έκβαση των υποθέσεων τους . Ούτε οι καθυστερήσεις ούτε οι αποτυχίες τους πτοούν: «Αυτό που δεν συνέβη σήμερα θα συμβεί αργά ή γρήγορα. Αυτό που δεν κατάφερα σήμερα θα το καταφέρω αύριο».
 
7ο: Πιστέψτε το: ο επιμένων νικά!
Όσο λίγες και αν είναι οι πιθανότητες να επιτύχουν σε κάποιο εγχείρημα τους οι τυχεροί άνθρωποι δεν διστάζουν να το επιχειρήσουν, σε αντίθεση με τους άτυχους που θεωρούν δεδομένη την αποτυχία τους, σταυρώνουν τα χέρια τους και δεν κάνουν τίποτα απολύτως. Μα αν δεν αγοράσετε ποτέ ένα λαχείο, με τι σκέψη ότι λόγω της ατυχίας που σας δέρνει αποκλείεται να κερδίσετε, αν  δεν πάρετε μέρος σε κάποιο διαγωνισμό γιατί οι αντίπαλοι σας είναι πολλοί και επομένως οι πιθανότητες να είστε εσείς καλύτεροι από εκείνους είναι μηδαμινές, πώς θέλετε να κερδίσετε; Να θυμάστε ότι η τύχη βοηθάει μόνο τους τολμηρούς.
 
8ο: Πιστέψτε το: οι άνθρωποι δεν είναι κακοί!
Αν πηγαίνουμε σε ένα επαγγελματικό ραντεβού για να συναντήσουμε έναν άγνωστο και μέσα μας κυριαρχεί η σκέψη ότι αυτός ο άνθρωπος πιθανόν να είναι κακός ψυχρός και ανάποδος, είναι πολύ φυσικό να του φερθούμε με δυσπιστία και ψυχρότητα. Και είναι ακόμα φυσικότερο κι εκείνος να μας αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο. Αντίθετα αν μέσα μας πιστεύουμε ότι θα συναντήσουμε έναν ευχάριστο και ενδιαφέροντα άνθρωπο θα είμαστε πιο ανοιχτοί και φιλικοί μαζί του, οπότε κι εκείνος θα μας φερθεί ανάλογα. Με άλλα λόγια φερθείτε όσο πιο καλά μπορείτε στους άλλους. Ακόμα και αν πέσετε πάνω σε κάποιον «ξινό», με τη δική σας καλή συμπεριφορά θα τον αναγκάσετε να σας φερθεί πολύ καλύτερα από όσο συνηθίζει.
 
9ο: Ουδέν κακόν αμιγές καλού!
Αν νομίζετε ότι οι τυχεροί άνθρωποι δεν έχουν υποστεί ένα σωρό ατυχήματα και  ανατροπές κάνετε μεγάλο λάθος. Απλώς οι άνθρωποι αυτοί μέσα από κάθε κακό που τους συμβαίνει είναι σε θέση να ανακαλύψουν και το καλό που έφερε μαζί του το κακό και το αξιοποιούν ανάλογα. Ο τυχερός που τρακάρει με το αυτοκίνητό του και βγαίνει με σπασμένο χέρι, είναι χαρούμενος γιατί δεν έχασε και τη ζωή του. Ο τυχερός που τον εγκατέλειψε ο σύντροφός του για κάποιον άλλον, πονάει άλλα συγχρόνως νιώθει απελευθερωμένος και  ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του για μια  καινούρια ζωή. Τώρα μπορεί επιτέλους να κάνει όλα όσα πριν, λόγω της σχέσης του, ανέβαλε, ή ήταν αναγκασμένος να στερείται.
 
10ο: Δεν κλαίνε τη μοίρα τους
Οι τυχεροί άνθρωποι κοιτάνε μόνο μπροστά και ξεχνάνε γρήγορα τις δυσάρεστες εμπειρίες τους. Εστιάζουν στο μέλλον και πιστεύουν ότι αν και στο παρελθόν διάφορα πράγματα πήγαν στραβά στο μέλλον θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Απλώς επεξεργάζονται για λίγο τι πήγε στραβά και πού έκαναν λάθος, ώστε να μη το επαναλάβουν, και ξανά ...προς τη δόξα τραβάνε. Τα όποια εμπόδια συνάντησαν στο δρόμο τους και δεν μπόρεσαν να υπερπηδήσουν δεν τους πτοούν. Αντίθετα πιστεύουν ότι την επόμενη φορά το άλμα τους θα είναι επιτυχές.
 
Άρτεμη Παπαδοπούλου

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ & ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ! ΤΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ!

Το παιχνίδι της Αφθονίας

Σε αυτή τη διαδικασία θα ξεκινήσετε δημιουργώντας έναν φανταστικό τραπεζικό λογαριασμό. Με άλλα λόγια, δεν θα έχετε πραγματικές δοσοληψίες με τράπεζα, αλλά θα κάνετε καταθέσεις και αναλήψεις σαν να επρόκειτο για πραγματικό λογαριασμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό βιβλιάριο τραπέζης που δεν ισχύει πια, ένα λογιστικό πρόγραμμα στον υπολογιστή σας ( μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το αρχείο  excel: Λογαριασμός Αφθονίας), ή μπορείτε ακόμα να επινοήσετε ένα πλήρες σύστημα χρησιμοποιώντας ένα σημειωματάριο σαν βιβλιάριο και λευκά κομμάτια χαρτιού σαν αποδείξεις καταθέσεων και επιταγές, ή να  γράφετε σε μπλοκάκια αποδείξεων. Έχει σημασία να κάνετε την όλη διαδικασία να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική.
Την πρώτη μέρα, καταθέστε 1.000 ευρώ. Και ξοδέψτε τα. Με άλλα λόγια, σημειώστε μια κατάθεση 1.000 ευρώ στο βιβλιάριό σας και μετά, συμπληρώστε επιταγές για να ξοδέψετε  αυτά τα χρήματα. Μπορείτε να ξοδέψετε όλα τα χρήματά σας σε μια αγορά, χρησιμοποιώντας μια “επιταγή”, ή μπορείτε να τα ξοδέψετε σε πολλά διαφορετικά πράγματα. Η ουσία του παιχνιδιού είναι να διασκεδάσετε μελετώντας τι θα θέλατε ν΄αγοράσετε και να απολαύσετε τη διαδικασία συμπληρώνοντας επιταγές.
Φροντίστε να είστε περιγραφικοί στο τμήμα υπομνημάτων των επιταγών. Για παράδειγμα: Για μια όμορφη πένα ή Καταπληκτικά αθλητικά παπούτσια ή Εγγραφή μέλους στο Σπα.  Σας συνιστούμε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τα ξοδέψετε σήμερα, επειδή αύριο θα κάνετε μια άλλη υπέροχη κατάθεση.
Τη δεύτερη μέρα, καταθέστε 2.000 ευρώ.
Την τρίτη μέρα, καταθέστε 3.000 ευρώ.
Την τέταρτη μέρα, καταθέστε 4.000 ευρώ.
Όταν φτάσετε στην 50η μέρα, καταθέστε 50.000 ευρώ. Όταν φτάσετε στην 300η μέρα, καταθέστε 300.000 ευρώ. Αν παίξετε αυτό το παιχνίδι καθημερινά επί ένα χρόνο, θα έχετε καταθέσει και ξοδέψει πάνω από 66 εκατομμύρια ευρώ!
Θα ωφεληθείτε αυξάνοντας την ικανότητα της φαντασίας σας. Με άλλα λόγια, θα ανακαλύψετε μετά από λίγες εβδομάδες παιχνιδιού, ότι χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση για να ξοδέψετε τόσα χρήματα μέσα σε μια μέρα. Έτσι, η ικανότητα της φαντασίας σας θα αυξηθεί εντυπωσιακά.
Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι για μικρό χρονικό διάστημα, ή για έναν ολόκληρο χρόνο, ή και περισσότερο. Ό,τι και αν επιλέξετε, θα είναι κατάλληλο. Ίσως να νοιώσετε κάπως αδέξια στην αρχή, αλλά, όσο περισσότερο παίξετε το παιχνίδι, τόσο πιο πολύ θα διευρυνθεί η φαντασία σας. Και καθώς θα διευρύνεται η φαντασία σας και θα εστιάζεστε στο πνεύμα της διασκέδασης και της διεύρυνσης, το σημείο έλξης σας θα μετατοπίζεται. Συμπληρώνοντας τις επιταγές, χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας, γράφοντας τα υπομνήματα( δηλαδή να γράφεται σε κάθε επιταγή που κόβεται λεπτομερώς που ξοδέψατε τα χρήματα), εστιάζοντας την προσοχή σας καθώς γράφετε και μην προβάλλοντας αντίσταση καθώς συμπληρώνετε τις επιταγές επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής σπατάλης, θα εξασφαλίσετε ό,τι χρειάζεται για την επιτυχία σε οποιονδήποτε τομέα: θα έχετε κάνει μια δήλωση επιθυμίας ενώ θα βρίσκεστε σε κατάσταση απουσίας αντίστασης ή για να το πούμε καλύτερα, σε κατάσταση έγκρισης.
Έτσι, όχι μόνον θα ωφεληθείτε από τη διευρυμένη φαντασία σας, αλλά το σημείο έλξης σας θα μετατοπιστεί και μαζί του θα μετατοπιστεί η εμπειρία της ζωής σας. Όχι μόνο θα βελτιωθεί η οικονομική σας κατάσταση, αλλά όλα τα πράγματα στα οποία εστιαστήκατε με απόλαυση, θ΄αρχίσουν να υλοποιούνται στην εμπειρία σας.
Μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι ή να το σταματήσετε, και μπορείτε να το παίξετε όπως θέλετε. Δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνετε. Με άλλα λόγια, ξεκινήστε και παίξτε ελεύθερα. Ξοδέψτε όσα θέλετε. Αλλά το πιο σημαντικό είναι: Βάλτε τα δυνατά σας για να εξασκήσετε τη φαντασία σας.
Αν ήσαστε γλύπτης, και φιλοτεχνούσατε για πρώτη φορά ένα γλυπτό, δεν θα κόβατε ένα μεγάλο κομμάτι για να το πετάξετε στο τραπέζι και να πείτε: “Α, δεν έγινε καλό”. Θα το πλάθατε. Θα γινόσαστε όλο και καλύτεροι. Θα παίρνατε περισσότερο πηλό. Θα παίρνατε πηλό διαφορετικού χρώματος. Θα βρίσκατε έναν τρόπο για να συνεχίσετε να εξελίσσεστε στο δημιουργικό εγχείρημά σας. Και όμως, όταν φτάνουμε στο δημιούργημα που πλάθουμε  με τον πηλό της Ενέργειας που δημουργεί κόσμους, οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουμε καμιά συνειδητή προσπάθεια να κατευθύνουμε τις σκέψεις μας. Με άλλο λόγια, είναι σαν να αφήνουμε κάποιον άλλον να πάρει τον πηλό και να τον πετάξει στο τραπέζι και περνάμε τη ζωή μας απλώς μιλώντας για την εμφάνιση του άχαρου δημουργήματος:
“Λοιπόν, αυτό δεν έγινε πολύ καλό. Οι γονείς μου έπρεπε να κάνουν κάτι διαφορετικό”, ή “Η οικονομία έπρεπε να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό”. ή “Υπάρχει έλλειψη δικαιοσύνης ή αδικία”, ή “Δεν μου αρέσει ο τρόπος που το χειρίστηκε κάποιος άλλος”.
Βάλτε στα χέρια σας τον δικό σας πηλό! Βάλτε στη ζωή σας με τη δύναμη της επιθυμίας σας όσα ονειρεύεστε και πλάστε τον πηλό σας με την δύναμη της φαντασίας σας.
Παίζοντας με χαρά το παιχνίδι της  Αφθονίας, όχι μόνο θα βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση, αλλά θα βελτιώσετε παράλληλα κάθε άλλη πτυχή της ζωής σας. Θα σας βοηθήσει όχι μόνο να ενεργοποιήσετε περισσότερες δονήσεις γύρω από πράγματα που θέλετε, αλλά και να εστιαστείτε για περισσότερο χρόνο και με έναν τρόπο που θα επιτρέψει να υλοποιηθούν στην εμπειρία σας τα πράγματα που θέλετε.
Απόσπασμα από το βιβλίο Ζητήστε και θα σας δοθεί! Πως θα εκπληρωθούν όλες οι επιθυμίες σας των Esther & Jerry Hicks (Ο Νόμος της Έλξης)

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Μουσείο Μπενάκη - δωρεάν είσοδος κάθε Πέμπτη


Η προσφορά του Μουσείου Μπενάκη για δωρεάν είσοδο κάθε Πέμπτη και στα τέσσερα κτίριά του (κεντρικό, Κουμπάρη 1 – Κολωνάκι, κτίριο της οδού Πειραιώς 138, Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης – Αγ. Ασωμάτων 22 και Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου- Γκίκα, Κριεζώτου 3) εξακολουθεί να ισχύει.


Πρόκειται για μια κίνηση που προσφέρει – ανέξοδα – ευχάριστες ώρες στους επισκέπτες δίνοντάς τους τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε όλες τις ενδιαφέρουσες εκθέσεις του.

Η δωρεάν επίσκεψη τις Πέμπτες έχει καθιερωθεί από τον Ιούλιο και θα διαρκέσει για έναν χρόνο. Είναι μια κίνηση που έγινε με χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με σκοπό να ωφεληθούν τόσο το μουσείο (το οποίο δυσκολευόταν να επιβιώσει οικονομικά) όσο και το φιλότεχνο κοινό, το οποίο λόγω κρίσης αναγκάστηκε να περιορίσει την επαφή του με την τέχνη.

Δες ΕΔΩ όλες τις τρέχουσες εκθέσεις του μουσείου.

* Να υπενθυμίσουμε ότι κάθε Κυριακή, από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου, όλα τα δημόσια μουσεία της Αθήνας έχουν δωρεάν είσοδο. Δες λεπτομέρειες ΕΔΩ.