Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΠΕΘΑΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ!! AUTUMN LEAVES- JACQUES PREVERT



ΖΑΚ ΠΡΕΒΕΡ
ΤΑ ΠΕΘΑΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ
Ω! θαʼθελα τόσο πολύ να τις θυμάσαι
Τις μέρες τις ευτυχισμένες που ʼμασταν μαζί
Κείνη την εποχή τι όμορφα που ήταν
Κι ο ήλιος από σήμερα ήτανε πιο καυτός
Τα πεθαμένα φύλλα τα μάζευε το φτυάρι
Βλέπεις εγώ δεν τοʼχω ξεχασμένο
Oι αναμνήσεις παρέα με τις λύπες
Για να τις πάρει μακριά ο βορινός αέρας
Μέσα στην κρύα νύχτα και τη λησμονιά
Βλέπεις εγώ δεν τοʼχω ξεχασμένο
Το τραγούδι που μου τραγουδούσες

Ένα τραγούδι είναι που μας μοιάζει
Με αγαπούσες και σε αγαπούσα
Και ζούσαμε κι οι δυο μαζί
Μα όσους αγαπιούνται η ζωή τους χωρίζει
Αθόρυβα με τόση ηρεμία
Και η θάλασσα σβήνει πάνω στην αμμουδιά
Των ερωτευμένων τα βήματα που χάνονται

Ένα τραγούδι είναι που μας μοιάζει
Με αγαπούσες και σε αγαπούσα
Και ζούσαμε κι οι δυο μαζί
Με αγαπούσες και σε αγαπούσα
Αθόρυβα με τόση ηρεμία
Και η θάλασσα σβήνει πάνω στη αμμουδιά
Των ερωτευμένων τα βήματα που χάνονται

`

****

Το «Les Feuilles mortes» («Τα πεθαμένα φύλλα«) γράφτηκε το 1945. Τους στίχους έγραψε ο ποιητής, και σεναριογράφος, Jacques Prévert και τη μουσική ο Joseph Kosma. Ο Yves Montand, μαζί με την Irène Joachim, ερμηνεύουν το “Les feuilles mortes“ το 1946 στην ταινία «Les Portes de la Nuit». Aπό τη διασκευή αυτού του τραγουδιού προέκυψε το δημοφιλές «Autumn Leaves».

Edith Piaf - Autumn Leaves (Les Feuilles Mortes)

"Πέρασα", "Σας Αφησα Μήνυμα"-Κική Δημουλά Μουσική:Yianni

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ;

5 Τρόποι για να νικήσεις το θάνατο.......!!!!!

       

Η επιστήμη έχει πολλά να σου πει για το πώς να νικήσεις τον θάνατο. Πάρε αυτή τη γνώση και μετά μάθε τη στα δισέγγονά σου.

Ζήσε ψηλότερα
Η έρευνα : Μία έρευνα του 2009 που έγινε σε Ελβετούς βρήκε ότι αυτοί που ζούσαν σε υψηλά υψόμετρα είχαν 22% χαμηλότερες πιθανότητες θανάτου από στεφανιαία νόσο.
Πως σε βοηθάει : Κανείς δεν είναι σίγουρος. Οι επιστήμονες λένε ότι οι επιπλέον έκθεση σε ακτίνες UVA, που σημαίνει περισσότερη βιταμίνη D, μπορεί να ευθύνεται. Περίπου το 77% των ανθρώπων έχουν έλλειψη σε βιταμίνη D, μία πάθηση που μπορεί να οδηγήσει σε παθήσεις τον κοκάλων και καρδιοπάθειες.
Τι να κάνεις : Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν παίρνοντας 1.000 IU βιταμίνης D καθημερινά, άρα τρώγε περισσότερα τρόφιμα που την περιέχουν, όπως είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά (ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί είναι καλοί υποψήφιοι). Ή πάρε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D3, σου λέει ο συγγραφέας της έρευνας Agit Ginde, αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Κάνε τις σχέσεις σου να διαρκούν
Η έρευνα : Οι ενήλικες με δυνατές φιλίες ή/και ενασχόληση με την κοινότητά τους ζούνε 3,7 χρόνια περισσότερα από τον μέσο όρο, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2010 που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Brigham Young.
Πως σε βοηθάει : «Η κοινωνική στήριξη συνδέεται με καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος», σου λέει η συγγραφέας της έρευνας Julianne Holt-Lundstad, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Brigham Young. Επίσης, αν έχεις σοβαρές σχέσεις στη ζωή σου θα πάρεις λιγότερα ρίσκα τα οποία θα έβαζαν σε κίνδυνο αυτές τις σχέσεις, προσθέτει.
Τι να κάνεις : Βγαίνε πιο συχνά με τους φίλους σου και οργανώστε ένα κοινό δείπνο κάθε δύο εβδομάδες.
Βούρτσισε τα δόντια σου
Η έρευνα : Οι άνθρωποι που έπλεναν τα δόντια τους λιγότερο από δύο φορές την ημέρα είχαν 70% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιοπάθεια, σε σύγκριση με αυτούς που τα έπλεναν τρεις φορές ή περισσότερο, σύμφωνα με μία βρετανική έρευνα του 2010.
Πως σε βοηθάει : Τα βακτήρια του στόματος μπορούν να μπουν στο κυκλοφορικό σου σύστημα και ίσως να προκαλέσουν τον σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες σου
Τι να κάνεις : Το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα αφαιρούν βακτήρια αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα χρησιμοποιούν σωστά, σου λέει η Judy Kreismann, αναπληρώτρια καθηγήτρια στοματικής υγιεινής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Χρησιμοποίησε το οδοντικό νήμα όπως πρέπει: Τύλιξε το νήμα έτσι ώστε να σχηματίζει ένα C στην μπροστινή πλευρά ενός δοντιού και άλλο ένα στην πίσω πλευρά του διπλανού του. Κούνα το πάνω-κάτω.
                       
Πάρε καθαρό αέρα
Η έρευνα : Οι άνθρωποι που ζουν σε πόλεις με σχετικά καλό αέρα ζουν λίγους μήνες έως και έναν χρόνο παραπάνω από τον μέσο όρο, σύμφωνα με μία έρευνα στο New England Journal of Medicine.
Πως σε βοηθάει : Ο μολυσμένος αέρας κουβαλά μικροσκοπικούς μολυσματικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδεις αντιδράσεις, σου λέει ο συγγραφέας της έρευνας Arden Pope. «Ακόμα και οι ήπιες φλεγμονές μπορούν να συνεισφέρουν στην εμφάνιση καρδιεαγγειακών ασθενειών».
Τι να κάνεις : Όπου κι αν ζεις, μπορείς να τρέχεις σε ένα πάρκο αντί για το πεζοδρόμιο. Οι δρόμοι έχουν περισσότερη μόλυνση λόγω καυσαερίων από αυτοκίνητα, και η βαθιές αναπνοές αυξάνουν την απορρόφησή της.
Αποδέξου την ηλικία σου
Η έρευνα : Σε μία έρευνα του 2009 από τη Γερμανία, οι ερευνητές ρώτησαν διάφορους ανθρώπους πως αισθανόντουσαν για την ηλικία τους. Αυτοί που ήταν ικανοποιημένοι με την ηλικία τους έζησαν κατά μέσο όρο 2 χρόνια περισσότερα από αυτούς που δεν την είχαν αποδεχτεί.
Πως σε βοηθάει : Η αποδοχή της ηλικίας – αντί για την άρνησή της – συνδέεται με συμπεριφορές που προωθούν την υγεία, σου λέει ο συγγραφέας της έρευνας Dana Kotter-Gruhn, ένας ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.
Τι να κάνεις : Όσο οι άνθρωποι γερνούν, αρχίζουν να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τα νιάτα τους, κάτι που οδηγεί σε απογοήτευση, σου λέει ο Kotter-Gruhn. Αντί γι’ αυτό, σύγκρινε τον εαυτό σου με τους συνομηλίκους σου. Πολλοί θα είναι σε χειρότερη κατάσταση και άλλοι μπορούν να χρησιμεύσουν σαν κίνητρο
.http://www.menshealth.gr

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!!!!


Επτά λόγοι που τα ταξίδια μας κάνουν υγιέστερους! Μας αρέσουν τα ταξίδια, τα θεωρούμε διασκεδαστικά, δεν έχουμε ποτέ φανταστεί όμως, πόσο βελτιώνουν... και την υγεία μας! Ο αμερικανικός Σύνδεσμος Ταξιδίων δημιούργησε μια λίστα με επτά τρόπους με τους οποίους λίγες μέρες σ' έναν άλλο τόπο μπορούν να κάνουν την ζωή μας καλύτερη. 
Βελτιώνουμε τις κοινωνικές μας δεξιότητες: Γνωρίζουμε καινούριους ανθρώπους, είτε μιλώντας με τους ανθρώπους του χώρου που θα μείνουμε, είτε με μια τυχαία συνάντηση στο τρένο, σ' ένα μπαρ ή σ' ένα αξιοθέατο. Ειδικά αν ταξιδεύουμε μόνοι θα "αναγκαστούμε" να βελτιώσουμε τις κοινωνικές μας δεξιότητες και να μειώσουμε το όποιο άγχος μας δημιουργεί κάτι τέτοιο. 
Μειώνουμε το στρες: Ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της πραγματικά, αντί να καθίσουμε σπίτι και απλώς να ξεκουραστούμε. Τα ταξίδια μας βοηθούν να συγκεντρωθούμε στον εαυτό μας και να βρούμε νέα δύναμη να κυνηγήσουμε τους στόχους μας.
  
Πετυχαίνουμε στόχους: Ολοκληρώνοντας μια λίστα με ταξιδιωτικούς προορισμούς ή με συγκεκριμένες δραστηριότητες στους προορισμούς αυτούς, όπως το να επισκεφθούμε ένα μνημείο ή να ανέβουμε ένα βουνό, αποκτούμε αυτοπεποίθηση για να εκπληρώσουμε και άλλους στόχους στην καθημερινότητα και γενικά στη ζωή μας.
Παραμένουμε σε φόρμα: Για να δούμε έναν προορισμό, όλα τα αξιοθέατα και την ατμόσφαιρα μιας περιοχής, θα πρέπει σίγουρα να περπατήσουμε πολύ! Γυρνώντας σπίτι, μπαίνουμε στην διαδικασία να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα για καινούριες - όλο και πιο δύσκολες - τέτοιες βόλτες στα ταξίδια μας! 
Γινόμαστε πιο ευέλικτοι: Αναποδιές στη διάρκεια ταξιδιών έχουν συμβεί σε όλους μας: πτήσεις που ακυρώθηκαν, μπόρες που ακύρωσαν τις εξορμήσεις μας, ακόμα και βαλίτσες που χάθηκαν! Μπαίνουμε πάντα στην διαδικασία όμως να βρούμε λύσεις κι εναλλακτικές για να μην αφήσουμε στιγμή ανεκμετάλλευτη, κι αυτό γίνεται σταδιακά τρόπος σκέψης για κάθε δραστηριότητά μας. 
Γινόμαστε περισσότερο υπομονετικοί: Περιμένουμε σε ουρές μουσείων, περιμένουμε σε αεροδρόμια, περιμένουμε σε σταθμούς κι εστιατόρια. Η αναμονή αυτή μας εξασκεί να μην εκνευριζόμαστε - σε διακοπές είμαστε άλλωστε- αλλά να βρίσκουμε ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους να περάσουμε την ώρα μας, μιλώντας με τους διπλανούς, για παράδειγμα! 
Έχουμε καλύτερες σχέσεις: Τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί έχουν πιο δυνατούς δεσμούς και καλύτερη σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με έρευνες. Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού, ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και εστιάζουμε στον σύντροφό μας, απολαμβάνοντας τις στιγμές. Παρόλο που ένα ταξίδι δεν θα κάνει την σχέση μας καλύτερη ή χειρότερη, σίγουρα θα την δυναμώσει!

Έρευνα του Αμερικανικού Συνδέσμου Ταξιδίων

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΜΥΣΤΚΟ!!!The Secret in greek Δειτε όλη την ταινία μεταγλωτισμένη & πιστέψτε σ αυτήν!

http://www.youtube.com/watch?v=TlgMmWR-egM
Το Μυστικό κληροδοτήθηκε μέσα από τους αιώνες, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν με αντίτιμο τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο Μυστικό ήταν προσβάσιμο σε κάποιους ανθρώπους ―εφευρέτες, επιστήμονες, θεολόγους, επιχειρηματίες, στοχαστές, καλλιτέχνες― κι ανάμεσα σε αυτούς που κατανόησαν τη θαυματουργή δύναμή του συγκαταλέγονται ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, ο Μπλέικ. Τώρα το Μυστικό αποκαλύπτεται σε όλο τον κόσμο.

«Ταξιδεύοντας σε τούτες τις σελίδες και γνωρίζοντας το Μυστικό, θα ανακαλύψετε με ποιο τρόπο θα μπορέσετε να έχετε, να είστε ή να κάνετε ό,τι θελήσετε. Θα ανακαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε. Θα ανακαλύψετε το αληθινό μεγαλείο που σας περιμένει»