Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Λ Ε Π Ε Τ Ε

Το παρακάτω Κείμενο του κ Γιάννη Γιάννης Ρεμουντάκης..
Επειγει τωρα να βρεθεί λύση για το φόρο των παροχών ΛΕΠΕΤΕ ΤΟΥ 2017
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η ΕΦΟΡΊΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΘΕΙ (ΟΠΩΣ ΦΕΤΟΣ) ΥΠΕΡΟΓΚΗ!
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΟΣΌ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ Κωδικο ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ο ΦΟΡΟΣ.ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ
ΑΝ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ πάρουμε ΠΑΡΟΧΗ ΛΕΠΕΤΕ;
ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ 2018 ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΡΙΧΙΛΙΑΡΑ ; όπως φετος??
ΕΙΝΑΙ πλεον ΕΠΕΙΓΟΝ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ Δ.Ε ΛΕΠΕΤΕ..
Διαβάστε ξανα:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΜΟΥΝΤΑΚΗΣ:
"Ο ΛΕΠΕΤΕ μπορεί να επέχει το ρόλο Επικουρικού Ταμείου, αλλά σύμφωνα με τον κανονισμό του, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ αλλά ΕΝΤΟΚΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ και κατά συνέπεια οι παροχές του ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.
.
.
ΠΡΟΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ
.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ δεν επιθυμεί να περικοπούν οι παροχές του ΛΕΠΕΤΕ, αλλά είναι γνωστό σε όλους μας, ότι σύμφωνα με το ισχύον φορολογικό πλαίσιο, τουλάχιστον το 30% των ετήσιων παροχών του ΛΕΠΕΤΕ το επιστρέφουμε στην Εφορία, ως επιπλέον φόρο, επειδή στη Φορολογική Δήλωση οι παροχές του ΛΕΠΕΤΕ θεωρούνται Επικουρική Σύνταξη, αν και σύμφωνα με τον κανονισμό του ΔΕΝ αποτελούν Επικουρική Σύνταξη.
.
Οι παροχές του ΛΕΠΕΤΕ καταχωρούνται στους κωδικούς 321 ή 322 του πίνακα 4 της Φορολογικής Δήλωσης με αποτέλεσμα να ΜΗΝ φορολογούνται ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ και να αθροίζονται με την Κύρια Σύνταξη.
Έτσι λοιπόν φορολογούμαστε για το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ της Κύριας Σύνταξης και των παροχών του ΛΕΠΕΤΕ με αποτέλεσμα ΠΡΟΣΘΕΤΗ και ΑΔΙΚΗ φορολογία.
.
Επειδή λοιπόν ο ΛΕΠΕΤΕ, όπως προανέφερα, σύμφωνα με τον κανονισμό του, ΔΕΝ είναι Επικουρικό Ταμείο αλλά ΕΝΤΟΚΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ και οι παροχές του ΔΕΝ αποτελούν Επικουρική Σύνταξη,
.
π ρ ο τ ε ί ν ω
-------------------
οι παροχές του ΛΕΠΕΤΕ να ΜΗΝ καταχωρούνται στους κωδικούς 321 ή 322 του πίνακα 4 της Φορολογικής Δήλωσης, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αλλά στους κωδικούς 619 ή 620 του πίνακα 6 της Φορολογικής Δήλωσης και έτσι οι παροχές αυτές θα φορολογούνται ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ και ΔΕΝ θα αθροίζονται με την Κύρια Σύνταξη.
.
Συνεπώς, για την υποβολή των ετήσιων Φορολογικών Δηλώσεων, η Διαχειριστική Επιτροπή του ΛΕΠΕΤΕ θα πρέπει να φροντίζει οι παροχές του ΛΕΠΕΤΕ να καταχωρούνται στους κωδικούς 619 ή 620 του πίνακα 6 της Φορολογικής Δήλωσης, όταν αποστέλλονται τα στοιχεία τους στο TAXIS.
Έτσι, οι παροχές του ΛΕΠΕΤΕ θα είναι ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ στους κωδικούς 619 ή 620 του πίνακα 6 της Φορολογικής Δήλωσης.
.
Εφόσον λοιπόν γίνει αυτή ή αλλαγή ΔΕΝ θα φορολογούμαστε για το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ της Κύριας Σύνταξης και των παροχών του ΛΕΠΕΤΕ και ΔΕΝ θα έχουμε ΠΡΟΣΘΕΤΗ και ΑΔΙΚΗ φορολογία, μετά την υποβολή της Φορολογικής Δήλωσης, όπως συμβαίνει σήμερα.
.
Η Κύρια Σύνταξη θα φορολογείται ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ και οι παροχές του ΛΕΠΕΤΕ θα φορολογούνται ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ.
.
Συνεπώς, θα αποφύγουμε τη μείωση στις ετήσιες παροχές του ΛΕΠΕΤΕ κατά τουλάχιστον 30%, που έχουμε σήμερα, λόγω ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ και ΑΔΙΚΗΣ φορολογίας.
.
Επισημαίνω, για την αποφυγή κάθε παρεξήγησης, ότι δεν προτείνω καμία απαλλαγή των παροχών του ΛΕΠΕΤΕ από τη φορολογία αλλά αντίθετα προτείνω να φορολογούνται αυτές με τον ίδιο συντελεστή που φορολογούνται σήμερα.
.
Το θέμα της φορολόγησης των παροχών του ΛΕΠΕΤΕ είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να τεθεί, από το ΣΣΕΤΕ, υπόψη της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΕΠΕΤΕ, προκειμένου να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς άμεσα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου