Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Σταμάτα να φοβάσαι και ξεκίνα να ζεις όσο είναι καιρός.

anapnoes.gr : marcphilbert3 Σταμάτα να φοβάσαι και ξεκίνα να ζεις όσο είναι καιρός.
Σταμάτα να φοβάσαι το άγνωστο και το διαφορετικό. Το άγνωστο έχει ενδιαφέρον έχει και κινδύνους. Έχει όμως και μαγεία, γιατί σε οδηγεί σε νέα μονοπάτια.
Μη φοβάσαι το διαφορετικό και μη συμβιβάζεσαι επαναλαμβάνοντας μια ζωή σε ίδια σκηνικά που απλά εναλλάσσονται.
Το διαφορετικό σου δίνει ερεθίσματα και αφορμές για να σκεφτείς, να πράξεις, να δοκιμάσεις και τελικά να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.
Η πεπατημένη σου δίνει την ασφάλεια του συνηθισμένου. Η συνήθεια όμως σε εγκλωβίζει, σε αυτοπεριορίζει, σου κλέβει τα όνειρα για όσα θα σε έκαναν πραγματικά χαρούμενο.
Μη φοβάσαι να μιλήσεις, να εκφράσεις τις σκέψεις σου, τις αντιρρήσεις σου, τις αλήθειες, τα θέλω και τα όχι σου.
Σταμάτα να φοβάσαι τις αντιδράσεις, τις απόψεις ,τα πρέπει των άλλων και την κριτική τους. Δεν είναι δικά σου. Μην τα κάνεις κτήμα σου. Να τα σέβεσαι, αλλά να μη τα αποδέχεσαι, ακόμα κι αν κάποιες φορές σε βρίσκουν σύμφωνο, γιατί ποτέ δε θα μπορέσεις να ενσωματώσεις κάτι που δεν σου ανήκει.
Μη φοβάσαι να ζήσεις το παρόν όπως αυτό σου έρχεται. Πάντα κάτι σου διδάσκει και σε κάνει πιο δυνατό για το μέλλον. Μη φοβάσαι το μέλλον και μη το σχεδιάζεις, γιατί μόνος σου θα διαψευστείς και θα απογοητευτείς.
Κακό δεν είναι να φοβάσαι να πέσεις, αλλά να φοβάσαι να ξανασηκωθείς και να συνεχίσεις. Δεν ξέρεις άλλωστε ότι στη ζωή θα συναντήσεις πολλές λακκούβες;
Να μην φοβάσαι όμως ούτε τις στροφές κι ας είναι ανάποδες. Να φοβάσαι αυτούς που φοβήθηκαν και έζησαν εγκλωβισμένοι σε έναν δρόμο ευθύ, σε αυτό που λες μιζέρια, γιατί όταν θα τερματίσουν θα είναι όπως ακριβώς ξεκίνησαν.
Να τολμάς, να διεκδικείς και να δοκιμάζεις. Να τολμάς τις αλλαγές, να διεκδικείς όσα πραγματικά σου ανήκουν και να δοκιμάζεις νέες συνταγές. Το αγαπημένο σου φαγητό αν το τρως κάθε μέρα κάποια στιγμή θα το σιχαθείς. Θα είναι η ζωή σου πιο ενδιαφέρουσα μέσα από την επανάληψη.
Σταμάτα να φοβάσαι όσους ανθρώπους προσπαθούν να σε προσεγγίσουν. Δεν θέλουν όλοι το κακό σου, ούτε απαραίτητα θέλουν κάτι να πάρουν από σένα. Μπορεί και να θέλουν να σου δώσουν κάτι που εσύ φοβήθηκες να αντιληφθείς ότι υπάρχει.
Μη φοβάσαι να διεκδικείς ότι κατέκτησες με κόπο. Τα θέλω μας τα ορίζουμε εμείς κι εμείς πρέπει να τα κατακτούμε.
Μη χαρίζεις και μη χαρίζεσαι. Μη φοβάσαι όμως να δίνεις κι ας μην έχει αντάλλαγμα.
Ξεκίνα να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη κι εκεί μπροστά να κάνεις την αυτοκριτική σου. Μη φοβάσαι να δεις τα λάθη σου. Μη φοβάσαι να αποδεχτείς τις αλήθειες σου και μη διστάζεις να γίνεις αυστηρός κριτής σου. Θα σε βοηθήσει να δεις την ζωή σου όπως είναι κι όχι όπως εσύ θες να πιστεύεις.
Μη κρύβεσαι πίσω από την αλήθεια που σε βολεύει και μη φοβάσαι να διώξεις από κοντά σου ανθρώπους που δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό.
Μη φοβάσαι να αρνηθείς οτιδήποτε ενοχλεί τις αισθήσεις σου. Η άρνηση κάποιες φορές σε προστατεύει και το ένστικτο σου μπορεί να είναι καλός σύμβουλος σου.
Να φοβάσαι αυτούς που δε χαμογελάνε και αυτούς που μόνο καλά λόγια λένε μπροστά σου. Σίγουρα πίσω από την πλάτη σου λένε πολλά.
Να απολαμβάνεις τις φιλίες σου. Μη φοβάσαι να δώσεις στους φίλους σου αυτά που θες και μη περιμένεις και οι ίδιοι να πράξουν το ίδιο. Δεν είναι οι ανθρώπινες σχέσεις εμπορικές πράξεις.
Μη φοβάσαι να εκφράσεις τα συναισθήματα σου. Μη φοβάσαι να πεις σ’ αγαπώ και μη θεωρείς πώς όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι.
Σταμάτα να φοβάσαι όσο είναι καιρός. Οι φόβοι σου είναι οι ζωντανοί σου εφιάλτες και σε οδηγούν σε λάθος μονοπάτια. Τόλμησε να ονειρευτείς, να δοκιμάσεις. να ρισκάρεις, να προσπαθήσεις, να βρεις τα δικά σου μονοπάτια.
Σταμάτα να φοβάσαι και ξεκίνα να ζεις όσο είναι καιρός.
Γράφει ο Νίκος Κουτσουκτώνης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου