Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΒΡΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!«Στα όπλα» οι Κρητικοί: Απαίτησαν με επιστολή τους στο Λούβρο να έρθουν πίσω τα κλεμμένα!

«Στα όπλα» οι Κρητικοί: Απαίτησαν με επιστολή τους στο Λούβρο να έρθουν πίσω τα κλεμμένα!

Οι υπεύθυνοι στη γραμματεία του διασημότερου μουσείου του κόσμου, σίγουρα θα ξαφνιάστηκαν  όταν έλαβαν μια επιστολή από τοπικό σύλλογο χωριού της Κρήτης που έθιγε έστω και με περισσή ευγένεια το θέμα των αρπαγμένων αρχαίων ευρημάτων της μινωικής περιόδου από τον αρχαιολογικό χώρο στην πεδιάδα της Μεσσαράς.

Ολόκληρη η ηρακλειώτικη περιοχή βρίσκεται στο πόδι αξιώνοντας από το μουσείο να τους επιστραφούν έστω και σε ρεπλίκες οι «θησαυροί» τους, η πολιτιστική κληρονομιά τους, που εκτίθενται –για περισσότερο από έναν αιώνα- στον τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών αρχαιοτήτων.
Παράλληλα καταφέρνουν να γνωστοποιήσουν ακόμη ένα μεγάλο κεφάλαιο «κλεμμένης κληρονομιάς», έως τώρα άγνωστο στους περισσότερους. Μεταξύ των ευρημάτων της Λιγορτύνου είναι πήλινοι κρατήρες, ρυτά ζωόμορφα αγγεία, κύλικες και διάφορων ειδών πήλινα αγγεία και μια λάρνακα, όλα από την υστερομινωική περίοδο (1400-1200 π.Χ.)
ΑΠΟ ΤΟ EUROSPY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου