Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Μην αισθάνεστε την μοναξιά ως τιμωρία

monaxia
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν αισθάνονται την μοναξιά τους ως τιμωρία, αλλά φροντίζουν να το απολαμβάνουν και να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αυτά τα άτομα είναι έτοιμα να απολαύσουν την ζωή και χωρίς σύντροφο. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν μόνοι στον κόσμο και πολλοί από αυτούς αισθάνονται τη μοναξιά τους ως μια τιμωρία και δεν έχουν έχουν κατανοήσει πως αυτή η κατάστασή έχει και θετικές πτυχές.
Υπάρχουν πολλές καταστάσεις μοναξιάς. Όπως το να είναι ο άλλος μόνος, διαζευγμένος, σε διάσταση, χήρος κτλ. Η μοναξιά μπορεί να προκύψει από μια ανεπιθύμητη κατάσταση ή απότομη ή μπορεί ακόμη και να επιλεγεί. Σε όλες τις περιπτώσεις είναι μια τεράστια αλλαγή στον τρόπο ζωής αλλά σας προσφέρει την δυνατότητα να εξερευνήσετε νέους ορίζοντες. Βέβαια στην πορεία της ζωής μας εκτός από την απώλεια συντρόφου είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε και την απώλεια ενός φίλου ή ενός μέλους της οικογενείας μας. Στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά από κάποια αλλαγή είναι πιθανό να χάσετε άτομα απλά γιατί έχουν αλλάξει οι φιλοδοξίες σας ή απλά γιατί δεν ταιριάζετε πια μαζί τους.
Μετά από κάποιο χωρισμό ή άλλη απώλεια θα πρέπει να αναδιοργανώσετε τη ζωή σας από την αρχή, έτσι ώστε να είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, να είστε ανοιχτοί να γνωρίσετε νέους ανθρώπους που θα μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντά με σας. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να σχηματίσετε ένα νέο κοινωνικό κύκλο. Δεν είναι σκόπιμο να αρχίσετε μια νέα σχέση αμέσως απλά και μόνο γιατί φοβάστε την μοναξιά. Καλό θα ήταν να ξεπεράσετε την θλίψη σας και μετά να μπείτε σε μια νέα σχέση. Η μοναξιά είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε τον εαυτό σας, να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας, να εκπληρώσετε τα όνειρά σας χωρίς τα εμπόδια και τις υποχρεώσεις που έχει μια σχέση. Η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για αυτό, αφού όλοι έχουμε αφήσει ημιτελή έργα στην διάρκεια της ζωής μας και η μοναξιά είναι μια καλή στιγμή για την υλοποίηση τους. Είναι πολύ σημαντικό να τεθούν οι στόχοι αφού αυτοί θα είναι το κίνητρο για να συνεχίσετε δυναμικά την ζωή σας.
Η μοναξιά είναι μια ευκαιρία να δείτε τον εαυτό σας και να ακολουθήσετε τα δικά σας θέλω και να επικεντρωθείτε στις ανάγκες του εαυτού σας. Να είστε πρόθυμοι να αναλάβετε νέες δραστηριότητες, ταξίδια, εκδρομές, συνέδρια, κλπ.. Να είστε πρόθυμοι να ασχοληθείτε με νέα πράγματα όπως το να πάτε γυμναστήριο, να μάθετε χορό, γιόγκα και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες. Να είστε πρόθυμοι να συμμετέχετε σε διάφορες πρωτοβουλίες και ομάδες που θα γνωρίσετε νέους ανθρώπους αλλά και θα σας κρατήσει ενεργά στην ζωή.
Αν αντιμετωπίσετε τη ζωή σας με ένα θετικό τρόπο μπορείτε να γίνετε ο καλύτερος φίλος του εαυτού σας.
Το Κλειδί της Σκέψης – http://www.tokleidi.com
Βιβλιογραφία: Πείτε όχι στην μοναξιά, Xandria Williams, Εκδ. Φυτράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου