Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013


Αυτοί είναι οι 10 προορισμοί που... αξίζουν τα λεφτά σας!!!


Αυτοι ειναι οι 10 προορισμοι που... αξιζουν τα λεφτα σας!!!
Ετοιμάστε βαλίτσες και διαβατήρια -αν και για τον πρώτο και καλύτερο το διαβατήριο δεν θα το χρειαστείτε- και πάμε να δούμε τις προτάσεις όπως αυτές φιλοξενήθηκαν στον ιστότοπο του Independent.
1. Ελληνικά νησιά

Η Ελλάδα εξακολουθεί να κάνει ό,τι κάνει άψογα εδώ και πολλές γενιές. Η κρίση οδήγησε σε μείωση των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές να πέσουν, ώστε να κερδίσει ξανά η χώρα τον χαμένο τουρισμό της. Για το 2014, από σταθερή αξία λόγω των αξιοθεάτων της, η Ελλάδα μετατρέπεται και σε μοναδική ευκαιρία λόγω των τιμών.

2. Νότια Ιταλία


Ξεχάστε το βόρειο κομμάτι της χώρας (Βενετία, Μιλάνο, Κόμο) που μπορεί να τινάξει τον προϋπολογισμό του ταξιδιού στον αέρα, κατευθυνθείτε στον Νότο, εκεί όπου και βρίσκονται οι καλύτερες παραλίες της χώρας, και πολύ φθηνά μπορείς να φας (Cucina Povera), και καταλύματα μπορείς να βρεις για όλα τα βαλάντια.
3. Νικαράγουα


Αν κάπου μπορείς να κρατήσεις τα ημερήσια σου έξοδα κάτω από τα 20 ευρώ και να συνδυάσεις αξέχαστες διακοπές, τότε βρίσκεσαι στη Νικαράγουα. Την ανερχόμενη δύναμη στην τουριστική αγορά της Κεντρικής Αμερικής που συνδυάζει τα τοπία της ενδοχώρας με αυτά της Καραϊβικής, καθώς διαθέτει τα νησιά Κορν στα οποία μπορείς να ταξιδέψεις από την ηπειρωτική χώρα με πολύ χαμηλό κόστος.
4. Βουλγαρία


Ενώ οι τιμές σε όλη την υπόλοιπη Ανατολική Ευρώπη έχουν πάρει την ανιούσα, στη Βουλγαρία παραμένουν σε αρκετές περιπτώσεις αινιγματικά χαμηλές. Αν προτιμάτε διακοπές στη θάλασσα επιλέξτε την Βάρνα, την Ριβιέρα της Μαύρης Θάλασσας, ενώ αν θέλετε να κρατήσετε το κόστος των διακοπών σας ακόμη χαμηλότερο, προτιμήστε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ακόμη να μείνετε στο περίφημο μοναστήρι της Ρίλα που προσφέρει δωρεάν διαμονή στους προσκυνητές.

5. Πορτογαλία


Το παρατηρητήριο τιμών της Μεγάλης Βρετανίας αποφάνθηκε και φέτος ότι οι φθηνότερες διακοπές στη Νότια Ευρώπη προσφέρονται στην Αλπουφέιρα και στο Αλγκάρβε. Μπορεί να μην διαθέτει τα δροσερά νερά της Μεσογείου, αλλά σίγουρα είναι η πιο προσιτή επιλογή για τους λάτρεις του σερφ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η πρωτεύουσα Λισαβόνα συνδυάζει πολύ προσιτές λύσεις σε φαγητό και διαμονή με αξιοθέατα.
6. Φίτζι


Έχουν θέση τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού σε μια λίστα για προσιτές διακοπές; Μπορεί να μην είναι ό,τι φθηνότερο, όμως, τα νησιά Yasawas και Mamanucas στο σύμπλεγμα των Φίτζι διατηρούν τις τιμές σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από ότι συνηθίζεται στην περιοχή.
7. Μεξικό


Μπορεί ο μαζικός τουρισμός από τις ΗΠΑ να έχει εκτοξεύσει τις τιμές, αλλά ακόμη υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες. Αποφύγετε την περίοδο των αμερικανικών σχολικών διακοπών και επιλέξτε την περιοχή βόρεια του Puerto Vallarta με παραλιακές πόλεις όπως την Chacala, όπου η διαμονή μπορεί να κινηθεί και κάτω από 30 ευρώ.
8. Ινδία

Η Γκόα μπορεί να είναι πλέον μακρινό όνειρο για τους ταξιδιώτες οικονομικών διακοπών, όμως, για τους Ευρωπαίους που θέλουν να περάσουν μερικές ημέρες ξενοιασιάς τον χειμώνα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Πολύ κοντά στην Γκόα, η Καρνατάκα διαθέτει γαλήνιες παραλίες, ψαροχώρια και θέρετρα ησυχαστήρια, καθώς και πολύ ενδιαφέρουσες πόλεις στην ενδοχώρα.

9. Palawan, Φιλιππίνες

Μοναδική φύση που συνδυάζει ζούγκλα, υπόγεια ποτάμια, ασβεστολιθικά βράχια και φανταστικές παραλίες (μία από αυτές εικάζεται ότι ενέπνευσε τον Alex Garland να γράψει το βιβλίο «Η Παραλία») συνυπάρχουν και προσφέρονται σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

10. Αιθιοπία

Εάν προσλάβετε οδηγό και αυτοκίνητο για να επισκεφθείτε τα μοναδικά αξιοθέατα της χώρας, το κόστος μπορεί να ξεφύγει. Όμως, με περίπου 25 ευρώ την ημέρα, χρησιμοποιώντας δημόσια μέσα μεταφοράς, μπορείτε να δείτε αρκετά από τα αξιοθέατα της χώρας που περιλαμβάνουν τη λίμνη Τάνα, μοναστήρια, τα λαξεμένα στον βράχο θαύματα της Lalibela και τους καταρράκτες Blue Nile.
Πηγή: http://www.alexiptoto.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου