Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

ΕΥΤΥΧΙΑ & ΥΓΕΙΑ!

Δέκα βήματα για μεγαλύτερη ευτυχία και υγεία!!!

υγεία

Η ζωή είναι γεμάτη από καθημερινό άγχος που μπορεί να επηρεάσει την αίσθηση του να είμαστε ευτυχισμένοι. Όλοι βιώνουμε προκλήσεις, αλλά οι συνήθειες που αναπτύσσουμε μπορούν αποτελεσματικά να μας δώσουν ώθηση στο να απολαύσουμε καλύτερη ζωή. 

Ο παρακάτω οδηγός μπορεί να αυξήσει την ευτυχία και την υγεία ενός ατόμου. 

1. Γείωση 

Η έρευνα έχει δείξει ότι η «γείωση» ή το άγγιγμα του εδάφους με τα γυμνά πόδια σας ή με άλλο μέρος του σώματος είναι ευεργετική για την υγεία. Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι η γείωση μειώνει το jet lag, το άγχος, τον πόνο και την αϋπνία. Τα άτομα αναφέρουν σημαντική βελτίωση στη διάθεση και τη μείωση του πόνου με μόλις 15 λεπτά γείωσης. Η άμεση επαφή με το έδαφος μπορεί να επιτευχθεί μέσω σωματικής επαφής με το γρασίδι, το χώμα, την άμμο ή το σκυρόδεμα. Οι ξύλινες επιφάνειες δεν ''επικοινωνούν'' με τα φυσικά ηλεκτρικά φορτία της Γης. 


2.Ηλιοθεραπεία 

Η ηλιοθεραπεία συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία, με πιο γνωστά τα αυξημένα επίπεδα της βιταμίνης D. Η έκθεση στον ήλιο διεγείρει επίσης την παραγωγή νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη, οι οποίοι είναι σημαντικοί για τη θετική διάθεση. 

3. Κίνηση

Η άσκηση έχει συνδεθεί με την αύξηση της ευτυχίας. Η γιόγκα, η γυμναστική και  η αεροβική δραστηριότητα  ενισχύουν την υγεία. Η κίνηση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, συμβάλλει επίσης και στη μείωση του άγχους και του θυμού. 

4. Συνδεθείτε με τους αγαπημένους σας

 Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι ισχυρές κοινωνικές σχέσεις με άλλους συμβάλλουν θετικά στην ευτυχία. Περνώντας το χρόνο με τους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους και τους γείτονες είναι σημαντικό για την ψυχική σας υγεία . 

5. Χρησιμοποιήστε θετικές αυτο - επιβεβαιώσεις 

Έρευνα έχει αποδείξει ότι αυτά που λέμε στον εαυτό μας έχουν επιπτώσεις στις διαθέσεις μας. Έχουμε τη δύναμη να μεταδώσουμε στον εαυτό μας θετικά ή αρνητικά μηνύματα. Είναι σημαντικό να είμαστε οι καλύτεροι μας φίλοι και να μεταδίδουμε στους εαυτούς μας ενθαρρυντικά μηνύματα όλη την ημέρα. Εστιαζόμαστε σε αυτό που καταφέρνουμε και στα καλά χαρακτηριστικά μας, παρά στις αδυναμίες μας. Η γνωστική θεραπεία έχει ένα ισχυρό ιστορικό που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά τους σε σχέση με τη βελτίωση της διάθεσης ενός ατόμου. Η βασική ιδέα είναι να αλλάξουν οι σκέψεις ενός ατόμου από αρνητικές σε θετικές. 

6. Κάνετε κάτι που αγαπάτε 

Όλοι απολαμβάνουν διάφορες δραστηριότητες και είναι σημαντικό να βρίσκουν χρόνο για να απολαμβάνουν αυτές τις δραστηριότητες . Είτε πρόκειται για ποδηλασία, μπόουλινγκ,  διάβασμα,  περπάτημα, είτε ενασχόληση με ένα μουσικό όργανο, με καλλιτεχνική δημιουργία ή κηπουρική, είναι καλό για την υγεία μας  να βρίσκουμε χρόνο για τα πάθη μας. 

7. Αποδράστε

 Οι θετικές αποδράσεις μπορεί να είναι μεγάλοι ''θραύστες'' του άγχους. Η παρακολούθηση μιας αγαπημένης εκπομπής ή ταινίας, η ακρόαση μουσικής, το να απολαμβάνουμε θέατρο, μια διάλεξη ή μια κωμωδία, να παίζουμε ένα παιχνίδι, να λύνουμε ένα σταυρόλεξο ή να βυθιζόμαστε στην ανάγνωση ενός καλού βιβλίου είναι παραδείγματα καλών αποδράσεων από το άγχος. 

8. Απολαύστε τη φύση 

Με τον ζεστό καιρό, πολλοί άνθρωποι θέλουν να περνούν το χρόνο τους σε εξωτερικούς χώρους. Ανεξάρτητα από το αν κάθεστε σε μια σκεπαστή βεράντα, παγκάκι στο πάρκο ή στην εξωτερική βεράντα, μπορείτε να απολαύσετε τις εικόνες και τους ήχους των εξωτερικών χώρων. Περπάτημα, ποδηλασία και πεζοπορία είναι άλλοι τρόποι για να απολαύσετε τη φύση. Περνώντας το χρόνο σας στην παρατήρηση των ανθισμένων δέντρων, θάμνων και φυτών, ενώ ακούτε τα πουλιά και αισθάνεστε το ζεστό αεράκι, είναι ένας τρόπος για να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής που ακολουθούμε. 

9. Αποσυνδεθείτε από την τεχνολογία 

Εξασκηθείτε στην απενεργοποίηση του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή σας και άλλων συσκευών όλη την ημέρα. Όντας η υπερβολική διασύνδεση έχει συσχετιστεί με αυξημένα επίπεδα στρες και έχει γίνει θέμα ψυχικής υγείας και κοινωνικό ζήτημα. Είναι σημαντικό να είμαστε εστιασμένοι στη στιγμή, να ζούμε στο παρόν και να έχουμε κάποιο χρόνο για να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά σε μία δραστηριότητα, ένα πρόσωπο ή πράγμα. 

10. Ζήστε στο παρόν 

Αν επικεντρωθείτε στη στιγμή που ζείτε, τότε μπορείτε να ζήσετε τη χαρά . Είναι σημαντικό να απενεργοποιήσετε τις ανησυχίες σας για το μέλλον και να σταματήσετε να εκφράζετε τη λύπη σας για το παρελθόν. Μια ολόκληρη νέα θεραπευτική για την ψυχική υγεία, γνώση και συναίσθηση, εστιάζει στην ανάπτυξη στρατηγικών περί εστίασης στο εδώ και τώρα, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι αρνητικές σκέψεις και να αυξηθεί η ευτυχία . 

Michelle Goldstein

Πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:
 http://earthinginstitute.net/about-us
 http: / / www.naturalnews.com 
http://psychcentral.com 

Burns, David. The Good Feeling Handbook . Νέα Υόρκη: Penguin, Εκτύπωση 1999. 
http://mbct.com/Index.htm 

Σχετικά με την συγγραφέα: Η Michelle είναι μια θεραπεύτρια ψυχικής υγείας  που ενσωματώνει ολιστικές προσεγγίσεις στην πράξη της συμβουλευτικής. Έχει 25 χρόνια εμπειρίας με επιτυχία στην παροχή συμβουλών σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. naturalnews

Απόδοση Κειμένου dorieas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου