Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

12 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ!



  

12 Χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις!!

Ο αριθμός 12 είναι ο μαγικός αριθμός των Χριστουγεννιάτικων γιορτών! Για αυτό και η Staxtopouta σου έχει 12 υπέροχες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που μπορείς να απολαύσεις με παρέα τις γιορτές! Τις γιορτές όλοι είμαστε πιο χαλαροί και εκεί ανάμεσα στα τραπέζια, στις βόλτες και τα καλέσματα μια ταινία είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση αλλά και για να μπεις για τα καλά στο mood των γιορτών!

Έχεις βαρεθεί τις ίδιες και τις ίδιες ταινίες τα Χριστούγεννα; Τις μέρες των Χριστουγέννων θες να δεις και άλλου είδους ταινίες από τις συνηθισμένες. Ταινίες που σε βάζουν σε ένα εορταστικό mood χωρίς να είναι το κεντρικό θέμα τα Χριστούγεννα; Μήπως είσαι ο τύπος που όσο πιο Χριστουγεννιάτικη ταινία τόσο πιο καλά; Θα σας πω την αμαρτία μου...πρέπει να έχω δει το "Wonderful Life” με τον Τζέιμς Στιούαρτ τουλάχιστον 20 φορές τέτοιες μέρες και στα ενδιάμεσα χτυπάω μια σοκολάτα με το αγαπημένο μου "Nightmare Before Christmas".

Φυσικά παραμονή Πρωτοχρονιά ένα "Love Αctually "θα παίξει για τις φίλες που θα μαζευτούμε το μεσημέρι για καφέ έτσι για να μπεί με το καλό η νέα χρονιά.Υπάρχουν, όμως, πάρα πολλές ταινίες που μπορούμε να δούμε αυτό τον καιρό. Δεν είναι ανάγκη να φαίνονται εκ πρώτης όψεως γλυκές, όπως το “Love actually”, ή σκληρές, όπως π.χ. ήταν το “Die Hard”. Μπορεί να έχουν μαύρο χιούμορ, όπως τα “Gremlins”, ακόμη και να είναι σχετικά καινούριες, όπως το “The Holiday”.

Το θέμα είναι να μπορέσει να κάτσει όλη η οικογένεια ή μια κολλητή παρέα μαζί και να δει τα πράγματα δύο-τρεις ώρες αλλιώς. Είναι ωραίο να δεις μια τέτοια ταινία μετά το μεσημεριανό ή το βραδινό φαΐ  Όλες αυτές οι ταινίες έχουν μια άλλη προσέγγιση στο θέμα των εορτών και μπορούν να τους καλύψουν όλους. Παντρεμένους, χωρισμένους, νέους, γέρους και παιδιά. Πάμε λοιπόν να τις δούμε:...

1. Μια Υπέροχη Ζωή (1946): "Κανείς δεν είναι φτωχός όταν έχει κοντά του άτομα που τον αγαπάνε." Αυτή η απλή αλλά τόσο ουσιαστική σκέψη στέκεται ως έμπνευση για την πιο αισιόδοξη ταινία όλων των εποχών!



2. Love actually (2003): Δέκα διαφορετικές ιστορίες ανάμεσα σε πρόσωπα που συνδέονται μεταξύ τους και που συναντώνται στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο με τη βοήθεια του έρωτα. Πληθώρα βρετανών σταρ σε μια ευχάριστη ερωτική κομεντί.


3. Gremlins (1984): Οι γονείς του Μπίλι του κάνουν ένα παράξενο δώρο για τα Χριστούγεννα. Ένα… ιδιαίτερο κατοικίδιο, για την ανατροφή του οποίου ο Μπίλι πρέπει να εφαρμόσει τρεις αυστηρούς κανόνες. Οταν ο Μπίλι τα κάνει θάλασσα, ορδές από μικρά σκανταλιάρικα τερατάκια θα ξεχυθούν στην πόλη. Μια από τις διασκεδαστικότερες ταινίες όλων των εποχών, με τη σφραγίδα του Στίβεν Σπίλμπεργκ.




4. Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων (2000): Σκηνοθέτης της ταινίας ο Ρον Χάουαρντ, το σενάριο είναι του Τζέφρι Πράις, ενώ το Γκριντς ενσαρκώνει ο, ομολογουμένως, πολύ καλός Τζιμ Κάρεϊ. Ευχάριστη έκπληξη στην ταινία, ο αφηγητής της... Άντονι Χόπκινς… Μούρλια Χριστουγεννιάτικο παραμυθάκι για τις γιορτές!


5. Η Γκαρσονιέρα (1960): Απολαυστική ερωτική κομεντί, με τους Τζακ Λέμον και Σίρλεϊ ΜακΛέιν στα καλύτερά τους. Δέκα υποψηφιότητες και πέντε όσκαρ, τρια (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου) για τον ίδιο τον Μπίλι Γουάιλντερ.



6. Μόνος στο Σπίτι (1990): Κανείς δεν μπορεί ν’ αντισταθεί στο αθώο παιδικό μουτράκι του 10χρονου Μακόλεϊ Κάλκιν που υπερασπίζεται με ευρηματικούς τρόπους το σπίτι όπου οι γονείς του τον έχουν ξεχάσει, από δυο γκαφατζήδες ληστές, τον Ντάνιελ Στερν και τον Τζο Πέσι. «Μια οικογενειακή κωμωδία, χωρίς την οικογένεια…».



7. The Holiday (2006): Η Κάμερον Ντίαζ και η Κέιτ Γουίνσλετ, ο Τζουντ Λο και ο Τζακ Μπλακ σε μια χαριτωμένη ανταλλαγή σπιτιών και τρόπου ζωής. Η Αμάντα από το Λος Άντζελες και η Αϊρις που ζει έξω από το Λονδίνο, θα ανταλλάξουν σπίτια για τις γιορτές ελπίζοντας στις εκπλήξεις που επιφυλάσσει ένα διαφορετικό περιβάλλον. Και, φυσικά, θα τις βρουν εκεί όπου δεν τις περιμένουν.


8. Die Hard (1988): Πολύ σκληρός για να πεθάνει… τα Χριστούγεννα, o Μπρους Γουίλις, στην πιο απρόσμενη και πιο χριστουγεννιάτικη ταινία δράσης όλων των εποχών. Ο νεοϋορκέζος αστυνομικός Τζον ΜακΚλέιν τα βάζει με δώδεκα τρομοκράτες στο Λος Άντζελες και τους δίνει να καταλάβουν τι σημαίνει κακό παιδί!


9. Το μαγαζί της Γωνίας (1940): Ενα μικρό αριστούργημα που μιλάει με ζέση όχι μόνο για τις σχέσεις εργοδότη–υπαλλήλου (με την αιώνια εκμετάλλευση) αλλά και για ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν νικώντας το αρνητικό κλίμα του κόσμου και την ανεργία. Ενα ανθρώπινο έργο που δεν παύει να είναι διαχρονικό και αξέχαστο!


10. Βad Santa.(2003)Ο πιο απαίσιος, βρωμιάρης και δολοπλόκος Άη Βασίλης που έχεις συναντήσει!Μαύρη κωμωδία για έναν "επαγγελματία" Άγιο Βασίλη που βγάζει το ψωμί του, ποζάροντας για φωτογραφίες με παιδάκια σε ένα εμπορικό κέντρο τις ήμερες των Χριστουγέννων, αλλά και ληστεύοντας το εν λόγω εμπορικό.Μέχρι να συναντήσει τη "φωνή της συνείδησής" του, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα παχουλό παιδάκι, με το όνομα Thurman Merman!





11. Noel.(2004)Χριστουγεννιάτικο δράμα, που όμως καταφέρνει να μη γίνει γραφικό με προβλήματα του στιλ "δεν μου έφερε ο Άη Βασίλης το δώρο που του ζήτησα και τι θα κάνω τώρα."Σπονδυλωτές ιστορίες που διαδραματίζονται τις ημέρες των Χριστουγέννων.Με τους: Susan Sarandon, Paul Walker, Penelope Cruz, Alan Arkin και Robin Williams.Σκηνοθεσία: Chazz Palminteri. Δείτε το!!




12.Nightmare Before Christmas (1993).Ο Τζακ Σκέλιγκτον είναι ο βασιλιάς της Κολοκύθας στην πόλη μεταμφιεσμένων του Halloween. Μετά το τέλος της μεγάλης γιορτής νιώθει ένα κενό μεταξύ των οστών του. Κάτι του λείπει. Ένας μακρινός περίπατος στο γυμνό δάσος τον οδηγεί στην πόλη των Χριστουγέννων. Θα ζηλέψει τη χαρά, τα δώρα, τις μυρωδιές και τις φορεσιές και θα καταστρώσει σχέδιο απαγωγής του Άγιου Βασίλη ώστε να πάρει αυτός τη θέση του στις καμινάδες των σπιτιών. Στην προσπάθεια του θα τον βοηθήσουν με τον τρόπο τους οι τρομεροί συντοπίτες του... Σανάριο ο αγαπημένος Tim Burton



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου